kerjaya hometuition, berbaloi atau tak? - IBU ELLY SHAKLEE

Monday, 26 December 2016

kerjaya hometuition, berbaloi atau tak?



    Assalamualaikum w.b.t.. haa ni la wajah ibuElly Dan anak².. hehe.. muka dik Lia tak nampka sangat.. memang masa ni dia buatbperangai sgt! Iskandar mmg behave sgt, takde la ibuElly mcm singa sgt time tu.. okk buat pengetahuan uollss, ibuElly konvo 2013 patutnya.. tp disebabkan time tu terbersalinkn si Iskandar maka ibuElly takde la gambar rasmi majlis konvekesyen.. sob²!

     makanya, ibuElly tak lepaskan peluang utk tgkp gmbr konvo jugak dgn ank2 masa USM  konvo ritu.. ibuElly pegi ber5 je.. ngn ank2,adk ipar dn kwn adk ipar buat teman.. suami ibuElly busy koje je.. so kami decise pegi ber5.. ibuElly jenis x kisah.. xde laki pun lpas je ke mana hala ngn ank2, hehe.. kiranya late konvo la..

     Nak cite pasal kerjaya yg ibuElly sedang ceburi skang.. sbb skang rmai pulak terjun ke bidang ni terutama FRESH GRADUATE yg baru je abes bljr.. ibuElly pun terjun ke bidang ni dari Fizik Gunaa, USM sbb ase mcm susah sgt nk dpt keje.. yela time tu dh ade ank sorang, bakal majikan pulak bila tgk je resume pndang ats bwh je, stree dn mnyampah pulak rasa kan,, mcm la kita ni hina sgt ade ank pd usia muda.. mengenangkan ibuElly ade banyak juga hutang nk dibayar, ( yakni PTPN & KERETA ) ibuElly gagahkan juga cari pekerjaan lain yg boleh menambahkan income ibuElly sendiri.. tknak bergantung pd suami, dah la masa bljr dia tanggung sikit2..xkan hutang ibuElly nak dia tanggung juga kan..

     alkisahnya, bermulalah perjuangan ibuElly pada November 2013.. ntime tu redah jela.. sbb mmg nk cari duit sndri sgt2, nak shopping sndri, byr hutang, nak beli pape pun senang takpyh nk mintak sape2.. bkn mksudnya suami ibuElly kedekut ye, TIDAK SAMA SEKALI!! cuma ibuElly dah biasa berdikari sejak dr sekolah lagi.. tak sukA menyusahkan sapa2..

     ok masa mula2 tu, krik2 juga lh.. yelah orang tak brp kenal kita lagi.. tanmbah kita bukan cikgu skolah atau cikgu pusat tuisyen.. sendiri2 je gerak.. lama juga dlm 4 bulan gitu ade sorng dua je student.. tu pun masa tu gerak under agen. biasa agen ni die mkn lebih sikit, kita dpt sikit je.. pastu ade perjumpaan antara tutor2 ipoh.. masa tu la kenal Cikgu Amirah comel.. die ni setahun lebih muda dr ibuElly tapi die berpenglaman luas dlm hometuition ni.. ibuElly respect sgt pd die, dn akan refer kpd die jugak kalau ibuElly ade mslh dlm kerja ni.. die sgt2 membantu.. hormat mentor kita walaupun die muda dr kita.. bru ilmu yg kita dpt dr die tu berkat kan.. hehe

    alhamdulillah, tahun 2016 ibuElly berjaya juga buat ramai org kena ibuElly sbg cikgu tuisyen private.. rmai dh ibu bapa yg akui ibuElly mmg boleh mngajar dan membantu ank2 diorang dlm pelajaran.. syukur sgt, sekurang-kurangnya ibuElly dpt bantu ank2 org lain, moga2 urusan ank2 ibuElly jug akn dipermudahkn nnt.. pokok pangkalnya, kita sendiri JANGAN CEPAT MENGALAH & MENGELUH.. ' ala, dh bpe bulan dah ni, takde pun student, takde pun org kol'.. jangan putus asa.. buat marketing kaw2!.. post lam fb, mudah, laman web, instagram.. zmn IT ni xde ape yg mustahil..post je, rmai la yg cari nnt..

     korang blh like page ibuElly tau Elly hometuition di fb.. kalau nak tnya pun boleh.. nk join tutor bwh ibuElly pun boleh.. whatsapp je ibuElly di 017 560 4426 tau.. in shaa Allah kita brjaya sama2..

No comments:

Post a Comment