milkbooster selamat untuk ibu menyusu - IBU ELLY SHAKLEE

Friday, 30 December 2016

milkbooster selamat untuk ibu menyusu

    Assalamualaikum...bertemu kita lagi dlm entry kali ni alhmdullah (amboi dah gaya ostajah dah!) Ok malam yg sepi ni ibuElly nak cite pasal MILK BOOSTER UNTUK IBU MEMYUSU.. mcm menarik kan topik ni? Atau kome dh biasa dengar? Ok fine! Dulu² masa menyusukan Is ibuElly ada amik milk booster nama umma lactum kot namanya.. entah lah, dah 4 tahun kot!

 


    Asalnya ibuElly consume ESP ni utk kurangkan berat bdn.. lepas bersalinkn si Dahlia mcm dipam² pulak bdn ibuElly.. al maklumlah ibuElly jenis bdn sedap gituu.. jadi bila dh bersalin secara czer (2 kali pulak tu!) Makin membesar la bdn kan.. ibuElly mkn ES ni dr tgh bulan Disember.. beli² je trus bukak minum..masa tu ibuElly cmpurkn dgn susu kambing kurma madu platinum (skmm) yg perisa coklat tu..
    
    Ya Allah, sedap gila! Dah la sedap, pastu buat ibuElly kenyang lama tau! Tak penah rasa mcm ni plus ibuElly MASIH MENYUSUKAN DAHLIA tau! Dlm hati terdetik, 'ada can la kot nk kurangkn berat, mkn pn x brp bnyk dh ni'.. kihkih.. so skans ibuElly mmpu mkn satu senduk nasi TANPA TAMBAH TAU! Best nya! Owh utk pengetahuan korang, Dahlia berumur 1y 6m.. 

     Dulu mmg dok baca ESP ni bagus utk ibu menyusu.. antara kebaikan dia BOLEH TAMBAHKAN SUSU BADAN, MEMEKATKAN SUSU BADAN, BERI TENAGA KEPADA SI IBU & MENCANTIKKAN KULIT IBU dan yg paling penting, BABY CEPAT KENYANG! Best tak ibu² kalau baby kita kenyang sokmo minum susu kita? Takde la asyik nk melekat je kan.. kihkih..

    ESP ni selain ibu menyusu, ibu berpantang, student, lelaki, perempuan semua boleh minum.tau! Tambah² yg nk kulit cantik tu, lagi RECOMMENDED sgt minum ESP ni.. yela collagen ngn vivix mgkin agk pricey even bg ibuElly sndri.. tp xpe ESP ada dn in shaa Allah mampu milik setanding dgn harga dn kualiti tau.. ibuElly sndri dh consume, jd memang yakin sgt²!

    ESP ni jgak sesuai utk ibu menyusu mcm ibuElly ni ikhtiar utk kurangkn berat.. nk lgi umpphh, add on ALFALFA COMPLEX, LECITHIN & OMEGA GUARD.. semua ni bagus utk ibu menyusu yg nak kurangkn berat.. ibuElly blum cuba lg omega guard.. alfalfa mmg mkn skang, lecithin penah mkn masa sblm.pregnantkn Dahlia.. ada rezeki.ibuElly mmg nk cuba yg lain.. sabar eikk, ibuElly pun baru 3 bulan KONSISTEN dgn Shaklee.. long way to go, gituu!

    3 bulan pun, bnyk perubahan ibuElly dpt rasa...senang membuang, toksin senang disingkirkan, kulit makin ok, perut kempis sikit, susu bdn alhmdulillah ade lgi.dn mmpu mengenyangkan Dahlia.. mmg puas hati sgt! Kat sini kalau ada ibu² yg tgh cari set berpantang Shaklee atau set menyusu Shaklee pun blh aje ws ibuElly terus tau.. takde hal punya kita sembang smpai korang puas hati dn yakin nk consume Shaklee ni.. beli dgn ibuElly, ibuElly akn guide and consult korang cara mkn sama mcm ibuElly mkn smpai blh dpt balik skin mcm skang malah lebih baik!

    So kesimpulannya, nak bagitau ESP Shaklee ni supplemen yg IBU MENYUSU patut consume if nk dptkn kualiti sus yg terbaik! Consume esp masa dlm pantang juga mampu membantu ibu² untuk langsing balik tau! Mmg nnt kalau diberi rezeki utk pregnant lg, ibuElly nk sgt consume SET HAMIL & SET BERPANTANG SHAKLEE .. nk kurus juga mcm org lain walaupun semua czer.. kihkih.. ok korang boleh whatsapp ibuElly terus ye utk sbrg pertanyaan.. :)


    Muka sebelum consume Shaklee.. tutup dgn bb cushion pn still nmpk cela! :(


    Sebelum masa Jun, selepas masa pertengahan Oktober.. start consume Shaklee awal September..


Your most wanted Shaklee Independent Distributor,

    

No comments:

Post a Comment