nak susukan baby sampai 2 tahun? - IBU ELLY SHAKLEE

Saturday, 31 December 2016

nak susukan baby sampai 2 tahun?


    Assalamualaikum semua! Haa ni lah dia princess ibuElly, Nur Dahlia.. umur dia skang dah 1y 6m.. lagi 6 bulan je nak cerai susu dah.. sob²! Dahlia masih lagi menyusu badan, alhamdulillah ade rezeki dik Lia nak menyusu badan smpai 2 tahun in shaa Allah.. susu badan alhamdulillah masih ada dan cukup utk dik Lia..

    IbuElly ada tips ke nak banyakkan susu even dik Lia makin membesar? Takde ape yg special kot.. banyakkan minum air masak (3 liter sehari), apply konsep demand dan supply (sentiasa bg je susu pd anak), supplemen Shaklee (asalnya mkn utk rawat kulit aje).. itu jelah yg ibuElly buat masa menyusukan dik Lia ni..

    Ala, ibuElly mkn Shaklee pun bru 3 bulan je.. sbnrnya kita sndri kena sntiasa bg dan pam...baru susu tu ade je.. dan set dlm otak kita nk susukan ank smpai cukup 2 tahun.. in shaa Allah ada rezeki utk susukan dia smpai 2 tahun...mind set tu penting tau! Bila kita dah set dlm minda kita, in shaa Allah kita akan lebih bersemangat utk capai target tu kan..

    Di smping set mind kita, ibu² juga blh ikhtiar dgn supplemen.. tp pastikan supplement tu HALAL & ADA KAJIAN atau KESAHIHAN nya tau.. dulu² mmg ibuElly main ngap je supplemen yg ada dlm pasaran tu.  Tp bila dh ada kesedaran dn tahu apa akibat mkn benda bkan² pd badan, tobat lahum la nk telan suka hati.. ibuElly pilih Shaklee sbb Shaklee ni produk kajian saintis, ada LANDMARK STUDY, para saintis akn kaji dan buat ujian dulu baru jual dlm pasaran, Shaklee hanya menggunakan tumbuhan² semulajadi yg selamat untuk dimakan utk jangka masa lama.. ni lah stronh reasons why ibuElly yakin sgt dgn Shaklee..

    Yelah, benda mkn kot wei.. kena la yakin betul² yg produk tu selamat kan.. takkan nk mkn something yg kita sndri xtau asal dr mana, buat dgn apa.. kang effect pd bdn, kan naye je tu! ESP dan ALFALFA COMPLEX sgt bagus utk ibu mnyusu.. dua beradik ni berfungsi utk menambahkan susu badan, memekatkan susu badan, memberi tenaga berpanjangan kpd ibu, menyingkirkan toksin berlebihan dr bdn ibu, menguatkan rahim ibu lepas bersalin, mencantikkan dan menggebukan kulit ibu dan baby, kawal hormon ibu dn mcm² lg..

    So korang yg tercari² supplemen untk ibu menyusu dn pd masa yg sama nk kawal berat dn nk cantikkan kulit, ESP & ALFALFA adalah kombinasi terbaik tau!! In shaa Allah kita ikhtiar, namuk yg memberi kesan dan kesembuhan Allah juga.  :)


Dahlia masa bapa bulan tah.. bambam beno. Skang dh kuruih sbb gila manjat je dfn Abg Is!


Contact ibuElly,
0175604426
Ig : elifaismail
Fb : Eli

    

    

No comments:

Post a Comment