tips tukar skincare untuk kulit teramat sensitif! - IBU ELLY SHAKLEE

Tuesday, 27 December 2016

tips tukar skincare untuk kulit teramat sensitif!

   Assalamualaikum, hai! Haa tgk tajuk je mesti korang tau kan perkara ni SANGAT² ptng terutama bg korang yg kulitnya over sensitif mcm ibuElly ni.. oversensitif maksudnya senang sgt naik jerawat, ruam², tinggalkn parut hitam sune tu la.. kulit ibuElly mmg oantang berpeluh, beralih tmpt(kalau travel jauh²), konfem jerawat akn naik 2 3 ketul! Stress sgt tau! Tp bukan nk cite pasal tu.  Nk cite ape yg korang patut buat bila nk TUKAR SKINCARE..
     
     Ada beberapa sbb knape kita MESTI/PATUT tukar skincare.. antaranya sbb TAKDE NMPK SEBARANG PERUBAHAN SELEPAS BEBRAPA BULAN GUNA (maks 4 bulan), BILA PAKAI KULIT BERTERUSAN MENUNJUKKAN SIMPTOM² TAK ELOK(jerawat,nanah,etc) dan juga KULIT MENGALAMI ALAHAN SERTA MERTA LEPAS PAKAI SKINCARE TRSEBUT.. stp org tak sama tau kesan die.. ade stgh org sesuai lepas beberapa mggu alamami HEALING CRISIS, tp ada juga yg mmg tak tahan dgn skincare trsebut so better lah korang stop aje.. kang lg teruk kulit!
   

     Haa korang nmpk tak kulit ibuElly yg teruk tu? Time masa Jun 2016.. nak raya wei, kulit tiba² ,jd cmni.. agknga kesan skincare dulu.. 2 tahun lepas, ibuElly guna skincare jenama XXX, masa mula² pakai memang licin selicinnya, satu jerawat pun tak naik tau! Flawless habis! Yela time tu x matang lg, obses nk kulit cantik.. dah la mahal! So masa ni ibuElly stip segala pencuci/cream yg ibuElly guna.. so ini yg ibuElly buat..

 Tips menukar produk skincare yg utama :

a) berhenti SERTA MERTA skincare atau pencuci yg kita sdg pakai waktu tu
b) rehatkan muka selama seminggu
c) hanya cuci muka dengan air suam
d) if muka terlalu kering, boleh sapukan gel aloe vera di seluruh muka (ibuElly guna HUNA aloe vera gel, ibuElly ade jual gel ni)
e) mula cari produk yg sesuai (cari kat farmasi jela senang, ibuElly guna COSMODERM aje)
f) cuba mula rawat dari dalam, mkn supplemet etc.. (ibuElly consume vitamin C Shaklee + Vitamin E Shaklee)

     Wallah! Alhmdulillah cara ni mmg berkesan utk ibuElly.. tak sia² sabar dn konsisten dgn supplemen dn juga COSMODERM.. korang kalau nk cpat rawat pape skalipun, kena rawat luar dn dalam tau.  Baru efektif dn mmg cpat nmpk kesan.. alhmdulillah skang tggal parut je lg.  Lmbt la sikit kan, parut lama kot! Smpai skang ibuElly KONSISTEN vitamin C Shaklee, Vitamin E Shaklee, Alfalfa Complex dan ESP.. mmg berbaloi melabur sikit utk supplement.. kesannya superbb tau!

     Muka skang nnt ibuElly tunjuk dlm entry lain.. gmbr dlm fon lagi satu.. hihi.. so koramg sayangilah kulit sblm jd teruk mcm ibuElly ni..bnyk tau perabih duit nk perbaik kulit balik.. klau nk SHAKLEE PUN ADA RANGKAIAN SKINCARE.. Shaklee ni mmg produk hasil dr kajian saintis dan TERBUKTI SELAMAT & BERKESAN.. takyah takut dn risau lg dah.  Nnt ibuElly tunjuk gmbr skang dlm entry lain eikk . Ok nk buat kje lain dulu.. chow!!

Your health consultant,
#ibuElly
0175604426
     

No comments:

Post a Comment