January 2017 - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 26 January 2017

January 26, 2017

khasiat Vitamin C Shaklee

khasiat Vitamin C Shaklee

    assalamualaikum...haa korang mesti tak asing lg dgn Vit C ni kan? semua org pernah dgr atau mkn vit C betul x? kadang2 kalau kita g klinik utk demam pun doc akn bg vit C jgak.. cuma berbeza brand dan juga mg.. budak2 kecik pun digalakkan makan vit C ni, utk kuatkan imun diorang supaya tak mudah jatuh sakit.. apa manfaat vit C ni ehh??

  • MEMBENTUK KOLAGEN - merangsang pembentukan kolagen. kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka & tulang rawan. oleh itu, ia mmpu mempertingkatkan kedut & menghalang otot menjadi lembik..
  • MEMBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN - kekurangan vit C boleh menyebabkan gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yg lambat, kulit kering, ruam & kulit kasar.
  • PENINGKATAN SISTEM IMUN - membina sel darah merah yg sihat utk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung & kulit, athsma. juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • MEMERANGI KANSER - satu²nya antioksidan yg berkuasa , mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T - cells untuk melawan sel² kanser dan membuang kimia merbahaya dari tubuh kita dgn berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum.ia menyerang sel² kita!
  • MENCANTIKKAN KULIT - disebabkan salah satu fungsi adalah membentuk kembali kolagen, maka ia akan menggalakkan kulit yang sihat.. Yakni BEBAS CELA, BEBAS JERAWAT & BEBAS PARUT

    bukan tu je tau, vit C ni pun boleh buat masker muka juga.. banyak betul fungsi Vitamin C ni.. itulah sebabnya dia ni jadi kegemaran ramai! kebanyakan customer ibuElly pun memang banyak yang amek vit C ni sebagai salah satu item yang MESTI ada dalam setiap set utk masalah kulit.. LELAKI pun ada tau beli vit C ni dgn ibuElly.. haa jgn terkejut!

    lagi satu, kenapa ada ayat SUSTAIN RELEASE tu ye? apa beza nya dengan vit C lain yg ada dalam pasaran? ok sustain release tu maksudnye perlepasan vit C secara perlahan-lahan/berperingkat-peringkat ke dalam tubuh manusia selama 6 jam.. maksudnya, vit C tu sentiasa ada dalam badan kita.. takdelah bila kita makan pagi tu, lepas membuang hilang habis vit C dalam badan.  bila dilepaskan secara berperingkat-peringkat barulah vit C dapat bertindak dengan EFEKTIF dalam merawat masalah kulit.. tak gituu?

    korang pun MESTI grab sorang satu tau vit C ni.. IBU BERPANTANG pun boleh makan, lagi bagus! ia dapat mempercepatkan lagi penyembuhan luka selepas bersalin (normal/czer) .. so dalam pantang pun boleh gebu gebas dsn berseri dengan amalkan vit C! baby pun akan dapat manfaat nanti melalui susu badan direct dari si ibu kan..



    ni la rope bentuk vit C tadi.. banyak tau ada 180 tablets! boleh bertahan selama 6 bulan tau! berbaloi beli, kalau rasa nak deman tu boleh up.dose vit C ni.. takyah risau sebab vit C ni tak boleh lebih daripada 12 tablets sehari.. setakat 4-5'l tablets tu xde kesan sampingan merbahaya pun.. ni korang tengok aje la baby vit C ni haa.. si Iskandar'memang gebu gebas kulit dia..


    tapi masa ni dia ibuElly makan vit C yg klinik bgi.. ala 100mg je pun.. kalau makan yg Shaklee punya lagi la gebu gebas! vit C IBU MENYUSU, IBU HAMIL, IBU BERPANTANG, LELAKI, WANITA semua boleh makan tau! hanya rmXX tahan sehingga 6 bulan! rugi tak cuba!

boleh contact ibuElly,
017.560.4426
fb : Elifa bt Ismail
ig : elifaismail



Saturday, 21 January 2017

January 21, 2017

multivitamin untuk hidup lebih sihat..

multivitamin untuk hidup lebih sihat..
    assalamualaikum dan good morning! Allah, baru ada sedikit masa nk menulis ni haa.. ibuElly tak beraoa sihat juga 2 3 hari ni.. tu yg lama menyepi je.. korang dah gaji kan? dah decide ke nak melabur sikit untuk kesihatan? ke korang lebih suka labur kat benda2 yg vogue mcm baju, handbag, brg kete? hehe.. bg ibuElly, sejak dh masuk umur 26 ni, takde ape yg penting selain drpd kesihatan diri sendiri.. jadi ibuElly pilih utk reward diri sendirir dgn Shaklee!!

    haa, korang biasa makan multivitamin tak? ala asenye brand blackmores atau jenama2 lain kat farmasi pun ade.. tapi apa bezanya dgn Shallee punya??


  • vita-lea Shaklee adalah multi-vitamin & mineral yang PERTAMA dicipta di dunia
  • setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yg diekstrak drpd sayuran & buah, 12 vitamin & 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA..
  • tablet ini juga disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina..
  • dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yg kompleks, disebut sbg Explo-tab..
  • merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air & juga tubuh manusia..
  • ujian klinikal telah membuktikan bahawa dgn pengambilan Vita-lea Shaklee selama setahun dpt mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%!
  • Vita - lea telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sbg THE BEST MULTIVITAMIN di dlm Public Interest pada tahun 2000.
    ok dah tau ttg kehebatan multivitamin Shaklee nI.. apa pulak manfaat² nya??

  1. penambahan tenaga segera
  2. pelengkap nutrisi
  3. keupayaan sistem produktif
  4. melambatkan proses penuaan
  5. elemen penting pada sel tubuh
  6. melindungi organ - buah pinggang, jantung & hati
    siapa eik yg boleh makan Vita - lea ni? ish korang ibu hamil, ibu menyusu, warga tua, ibu berpantang, mereka yg mempunyai penyakit² kronik, lelaki, wanita semua boleh makan tau.. tambah korang yg selalu sgt pegi hiking la, dn yg suka habiskan masa dgn aktiviti lasak memang sgt sesuai makan Vita-lea ni.. 

    ada sorang ibu kpd student ibuElly.. umur dlm 50-an dah gitu. tapi nampk muda, kulit tegang, jeragat pun takde.. tanya juga apa rahsia kan.. rupanya dia dah mula makan multivitamin sejak umur 30 tahun lagi! katanya dulu makan sebab mak jaga dalaman la.  yela umur makin meningkat, badan nk kena jaga juga kan.. mmg kagum betul dengan makcik tu.. sunblock pun tak tinggal tau kalau keluar dari rumah.. tu pasal muka tu nmpk muda dan lembap aje..

    kita ni belajar dari pengalaman kan.. means dr muda lagi nak kena makan dah multivitamin utk kesihatan dalaman kita.. barulah tua² pun nmpk fizikal cantik aje kan! ehh korang nk awet muda sentiasa kena cepat makan multivitamin Shaklee ni tau.. tambah² siapa yg pregnant, ibu menyusu, ibu berpantang yg mmg tgh cari supplemen tu meh cuba Vita-lea SHaklee ni.. tak rugi tau!



contact ibuElly,
017.560.4426
cod sekitar Ipoh & postage seluruh Malaysia

Monday, 16 January 2017

January 16, 2017

ikhtiar rawat penyakit kronikY : sakit jantung, diabetes, darah tinggi, SLE dan lain2..

ikhtiar rawat penyakit kronikY : sakit jantung, diabetes, darah tinggi, SLE dan lain2..
    Assalamualaikum.. haa lama dah ibuElly tak bersiaran.. sibuk sikit kebelakangan ni dengan kelas tuisyen dan ank2.. ade ke org yg sudi nk baca blog ibuElly ni?? hehe.. tq eihh korang sudi follow blog ibuElly utk tahu ttg maalah kesihatan dan penawar dgn shaklee..

    spt yg korang tau dan spt yg korang penah baca dlm post sblm ni, ibuElly consume Shaklee sbb nk rawat masalah kulit yg agk truk lepas bersalin ritu..






    ni lah masalah yg ibuElly hadapi haritu.. skang alhamdulillah makin baik.. ibuElly puas hati sgt2 dgn Shaklee dn sbb itulh ibuElly decide nk tlong org lain jugak dlm penyelesaian masalah melibatkan kesihatan atau masalah kulit. yg ibu mkn ni cuma vitamin c, gla, vitamin e, alfalfa complex& gla complex.. tapi, bg korang yg malas nk telan pil2, telan aje VIVIX.. ape VIVIX ni??

    VIVIX ni merupakan produk Shaklee yg terbaik tau.. dlm bnyk2 produk, VIVIX paling costly dan sangat berbaloi dengan duit korang.. dgn VIVIX, in shaa allah semua masalah kesihatan dapat dirawat dan dicegah.. ibuElly pun klau ade rezeki teringin sangat nak bagi sorang satu utk setiap ahli kelurga ibuElly.. ya Allah best sgt kan kalo satu family sihat..

    ada kwn ibuElly yg mempunyai masalah CYST,  dia cosume VIVIX alhamdulillah mengecil cyst die.. cyst ni sgt bahaya bagi wanita.. nmpk mcm mengandung padahal CYST yg sedang membesar.. senang sgt, konsisten VIVIX satu sudu sehari je, dapat mencegah masalah penyakit kronik seperti sakit jantung, kanser, cyst, sle, eczema, untuk turunkan berat badan dan pelbagai lagi masalah lain yang berkaitang dengan tubuh kita..

    VIVIX ni dihasilkan daripada anggur muscadine yang sangat susah untuk ditemui.. haa bukan anggur biasa tau yg macam kita beli kat pasar raya ke, mydin tu.. ni anggur yang mempunyai khasiat yg sgt banyak dan tinggi kandungan ANTIOKSIDAN  yang mampu menhalang radikal bebas.. makin kita berusia makin banyak radikal bebas yg akan menyerang tubuh dan seterusnya akan menyebabkan cepatnya berlaku penuaan dn penyakit2 kronik.

    Sepanjang JANUARI ni VIVIX ada promotion tau.. 

  BUY 3 FREE 1 & BUY 2 BOTTLES LESS 5%!!

APA YANG KORANG KALAU BELI VIVIX BULAN NI??

FREE MEMBERSHIP SHAKLEE
FREE CONSULTATION
FREE GIFTS
FREE CASH BONUS BANK IN TO YOUR BANK ACCOUNT

haa, BEST ke best?? dah jadi ahli nnt, korang blh pilih sama  ada nak beli mkn sndri aje, atau nak berBIZ.. ibuElly akan guide korang untuk dua2.. jgn risau.. ok nak siap2 pegi beli member kit ahli baru.. ibuElly baru registerkn sorang ahli td.. hehe.. nak beli ke, nk tnya ke terus whatsapp ibuElly di 017.560.4426 eik.

Monday, 9 January 2017

January 09, 2017

ESP Shaklee tenaga segera!

ESP Shaklee tenaga segera!
    Assalamualaikum dan selamat pagi! alhamdulillah jumpa lagi kita dlm entry kali ni.. korang semua sihat ke? harini ank sulung ibuElly tak sihat, jadi lepas ke branch setel order customer ibuElly terus bwk Iskandar ke klinik..

    ok hari ni nk cite ttg Energy Soy Protein (ESP) Shaklee, antara supplemen paling HOT dan mndpt permintaan tinggi tau! ibuElly pun mkn juga ESP ni untuk cantikkn kulit dn kurangkn berat.. memang ESP ni blh buat kita kenyang tau! pagi² kalau x sempaf breakfast tu shake je esp ni dn terus minum.. tahan lapar sampai tgh hari.. sesiapa yg ada gastrik pun sesuai sgt minum esp ni..

    dh nama pun paling HOT, apa kebaikan ESP ni??

  • AWET MUDA - asid amino penting utk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain².. pengambilan yg kerap adalah kunci kpd awet muda.
  • BAIK UNTUK HORMON - kacang soya adalah satu² nya tumbuhan yg kaya dgn isoflavones, fungsinya bersamaan dgn HORMON WANITA! ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis
  • BAIK UNTUK PROSTAT - Genistein yg trkandung dlm kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. ia MEMUSNAHKAN RADIKAL BEBAS di dlm sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel KANSER. ia juga sgt baik dalam pemulihan UTERUE, OVARI, MENOPOUS & PEMBESARAN PROSTAT
  • KULIT REMAJA - merangsang pembentukan semual kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut
  • PEMBEKAL TENAGA - membekal tenaga dgn segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik utk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan
  • MEMBAIKI PIGMENTASI - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  • MEMBAIKI MEMORI - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan


    ESP ni TINGGI kandungan protein tau.. kenapa protein penting??

    Protein ni bahan utama dlm pembentukan pelbagai organ dan tisu dlm badan serta komponen utama kepada hormon manusia. ia juga merangsang fungsi psikologi. maka SETIAP ORGAN kita memerlukan protein.  kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun utk melawan penyakit, masalah lebihan air yg tinggi dln badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membaw kepada kegagalan fungsi organ yg akhirnya boleh MEMBAWA KEPADA KEMATIAN!

    see??! penting tak protein untk tubuh kita?? tu sbb kalau individu yg ada masalah jerawat dan kulit bermasalah, ibuElly akn cadangkn Alfalfa (utk singkirkan toksin) dan juga ESP (utk topup protein dlm badan)..
ESP ni IBU MENGANDUNG, IBU MENYUSU, IBU BERPANTANG, LELAKI & WANITA serta individu yg tak sempat nk breakfast sebelum ke tempat kerja.. hanya shake² aje dah ready to go!

    best kan esp ni?? rugi tau korang tak cuba.. ibuElly mmg suka sgt ESP ni sbb dia bg ibuElly kenyang smpai tgh hari.  susu bdan pun pekat.. tak caya? kena try sendri tau!


contact ibuElly,
017.560.4426
pengedar sah Shaklee Ipoh, Perak


   

Sunday, 8 January 2017

January 08, 2017

penting ke kolagen?

penting ke kolagen?
    Assalamualaikum dan selamat pagi.. sihat ke korang? hehe.. ibuElly mmg suka post entry pagi² buta sbb ank² tak jaga lg.. nnt kalau deme dah jaga payah juga, kesian pun sama sbb ibu mengadap fon je kan, ank² trbiar.. haa gitu.. ok kalau smlm ibuElly cite pasal Vivix, harini ibuElly nk cite pasal kolagen pulak..

    eh, Shaklee pun ade serbuk kolagen? oii mesti la ade wei.. tapi Shaklee punya lagi best tau!! sebab apa? ok jom cekidaut..

    Shaklee collagen powder adalah supplemen kolagen yg unggul, mengandungi 4000 mg kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yg diekstrak dari sisik ikan merah. kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 Dalton (semakin ringan kolagen semakin mudah ia menyerap ke dalam darah) dn mmbantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dgn berkesan..

    tujuh ramuan utama iaitu, ekstrak biji camellia japonica, ekstrak pfaffia, elastin drpd kolagen ikan, vitamin c & vitamin b, ekstrak kekerang, lactobacillus acidophilus dan juga kolagen dr sisik ikan merah.. suka ibuElly ingtkan, semakin pelik nama sesuatu bahan semakin tinggilah kualitinya.. kahkah! ok skang jom tgk manfaat utama kolagen shaklee ni :


  • membantu menguatkan rambutdn merangsang pertumbuhan semula
  • kuku jadi lebih kuat, bintik putih akn hilang dn pangkal kuku akn mngekalkan warna yg sihat
  • kulit kurang kering dn elastisiti akn brtmbh baik. kulit akn sembuh dgn cepat, dn mmbntu mengurangkan parut
  • membantu menghilangkan tanda penuaan. 
  • penting utk tulang
  • menguatkn tulang dn mengurangkan kemungkinan tulang mnjadi rapuh
  • megurangkan kesakitan dn geseran di sendi-sendi
  • baik utk mata. kornea memerlukan kolagen dn ianya bantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal
  • memastikan otak sntiasa sihat. sel gyla membekalkn nutrisi kpd otak dn ia disokong oleh kolagen


   



    haa ni la rupanya collagen powder Shaklee.. ada 15 sachet kat dlm utk setengah bulan.. sebulan kena beli 2 kotak lah.. ramai lah ahli dlm group fb dok amalkan kolagen ni masha Allah, cantik betul kulit diorang! jeles ni ha ibuElly tgk.  ade rezeki mmg ibuElly nk cuba kolagen Shaklee ni.. yelah umur dh makin meningkat, kulit pun akn menua dn kendur.. mkin umur meningkat, kolagen dlm badan kita pun akan berkurang.. bukan badan kita tak boleh menghasilkan kolagen, tapi semakin umur kita meningkat penghasilan kolagen tu lebih rendah dari kehilangan kolagen tu sndri.  means, lagi banyak rosak dari penghasilan semula kolagen.. haa gituu.. jadi kena la amal kolagen dr umur 20-an ni haa.. metabolisma bdn pun masih lagi kuat dn mmpu mencernakan kolagen td kan. 

    dari korang dok mkn kolagen kat pasaran yg bersepah-sepah kat pasaran dn taktau apa kandungan serta belum tentu berkesan, baiklah korang cuba Shaklee kolagen ni.. di Shaklee, dah sah² terbukti berkesan sbb diorang ada lebih 60 orangbsaintis kot yg mengkaji dan menjalankan ujian makmal ke ats setiap produk Shaklee..jadi ibuElly mmg rekomen sgt la korang cuba ikhtiar masalah dgn Shaklee.. bukan aoa, sbb ibuElly sendri dh rasa kesan hasil consume Shaklee selama 4 bulan je! kalau setahun, dua tahun, tiga tahun?? haa lagi super duper ummphh lah!!!

    ok tu aje pasal entry kali ni.. lain entry kita cite ttg produk lain pulak ye.. jenuh ni haa ibuElly nk menaip.. korang jangan x baca pulak tau!

your health and most wanted Shaklee consultant,
ibuElly
017.560.4426
pengedar Shaklee Ipoh, Perak

Saturday, 7 January 2017

January 07, 2017

VIVIX Shaklee si tonik ajaib!!

VIVIX Shaklee si tonik ajaib!!
    Assalamualaikum dn hai! Rindu ibuElly tak? Hehe.. ada ke yang sudi baca blog ibuElly ni? Al maklum lah, ibuElly ni masih lagi berjinak-jinak dalam dunia blog ni haa.. takde hebat sgt mcm main facebook dan ig.. buat blog ni jugak sbnrnya nak sebarkan kebaikan kepada orang ramai tentang PENTINGNYA SUPPLEMENT UNTUK KITA! Jgn tak tau tau, org ramai yg dtg kat ibuElly kebanyakannya semua dh ade sesuatu penyakit yg agak teruk baru nk mai tnya vitamin Shaklee mana yg bagus utk sekian² penyakit.. pastu nk kesan cepat pulak, nk yg cepat dn berkualiti, tentulah si tonik ajaib ni yg korang patut cuba!

   

    Haa ni la rupanya tonik ajaib tu..nmpk eksklusif kan rope dia? Vivix ni supplement Shaklee yang paling efektif dan berikan kesihatan menyeluruh pd tubuh bdn kita.. mkn vibix ni, taknak mkn pil² yg ada tu pun xpe dah.. knp eik ibuElly ckp mcm tu? Korang tau kan produk Shaklee ni semuanya diorang kaji dan selidik dulu sblm dijual di pasaran.. dh ok dn puas hati bru diorang jual.. knp VIVIX ni best eik?

    Ok dlm satu kajian makmal, ramuan VIVIX ni telah menunjukkan ia memberi impak kpd empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular :
  • Melindungi dan membaiki selular DNA
  • Memberi impak positif kpd pengawalan genetik
  • Menggalakkan Biogenesis (pembentukan baru mitochondria)
  • Melambatkan pembentukan protin AGE ( Advanced Glycation End Products)
So drpd ciri² ni, kita dpt lihat mmg VIVIX ni hanya mengandungi bahan² yg berkualiti tinggi tau.. VIVIX ni dia rawat dari sel kita iaitu yang paling asas dlm tubuh seorg manusia.. padanlah harga pun berbaloi dgn kualiti.. sesiapa yg mengidap penyakit kronik memang diorang akn sentiasa topup stok VIVIX ni kat rumah.. bg diorang apalah sgt dgn harga VIVIX ni kalau nk dibandingkan dgn kos rawatan yg ribu riban setiap bulan tu.. jadi maknanya seseorang tu bukan melabur untuk vitamin, tapi untuk kesihatan jangka masa panjang dia tau..

    Selain tu, VIVIX ni juga dpt membantu menjaga/memelihara :
  1. Kesihatan jantung
  2. Kesihatan otak
  3. Kesihatan sistem imun
  4. Kesihatan sendi
  5. Perlindungan anti - oksidan
  6. Peningkatan tenaga pada tahap selular
  7. Kesihatan dan kesejahteraa
Best tak kalai kita dpt hadiahkan VIVIX ni pada ibu bapa kita yg tersyg? For sure diorang lg senang mkn VIVIX dr telan pil² tu semua kan.. org tua biasanya tak suka telan ubat! Lebih senag kalau telan aje! vivix ni satu botol tahan 1-2 bulan bergantung pd cara mkn seseorg.. sesudu sehari pun dh cukup sbnrnya.. kalau tak takdelah namanya ajaib kan? Kihkih.

    Ok dlm entry ni nk cite pasal VIVIX dulu.. in shaa Allah dlm entry akn dtg pasal supplement lain pulak..


  IbuElly,
017.560.4426
Pengedar Shaklee Ipoh


Friday, 6 January 2017

January 06, 2017

supplement terbaik untuk kanak-kanak

supplement terbaik untuk kanak-kanak
    assalamualaikum semua! sihat ke?? amboi dah bersawang blog ibuElly ni haa.  maaf ye uollss yg ternanti-nantu entry baru ibuElly (bajet sgt!).. ibuElly busy skit handle ank sulung pegi tadika.. sempat update fb ngn ig je.. blog x dan sbb nk cari mood menulis tu dulu.. hehe..

    ok hari ni nak cite pasal supplement utk baby dan kanak² pulak.. asyk cite pasal supplement ibu & ayah je kan.  anak xde pun.. xkn kita je nk sihat kan, ank  dibiarkan tanpa protection.. hari ni ibuElly nak cite pasal CHEWABLE VITAMIN C PLUS.. nama pun CHEWABLE means BOLEH DIKUNYAH.. biasa la anak kecik kan susah nak telan² ni, so kita bg yg kunyah²..

 


    ni haa rope vitbC nye.. yg ni BOLEH KUNYAH tau! senang sgt bg korang yg taknsuka telan² pil dan budak² juga.  ank² ibuElly makan yg ni je.. ade lg 1 supplement Shaklee yg sesuai utk budak².. dlm entry lain ibuElly cite lagi.  

    tu nmpk ade ibuElly letak sebiji dalam air botol Dik Lia tu? ada masa deme ni malas nk kunyah, jadi ibuElly masukkan aje la sebiji vit C dlm botol Is dn Dik Lia.. ' eh masuk mcm tu je? boleh larut ke? ' uollss , vitamin Shaklee ni semuanya LARUT AIR DALAM MASA KURANG DARIPADA 20 MINIT.. penting ke vit tu larut air ke x?

    ok meh nk cite.. cuba korang rendam vit yg korang mkn skang dlm air.. bpe lama vit tu amik masa utk larut sepenuhnya? kalau kurang dari 20 minit, than vit tu sgt bagus sbb senang nnt dia nk meresap masuk dalam darah.. tapi kalau lebih dr 20 minit, bermakna vit tersebut susah untuk dilarutkan oleh darah dlm.bdn kita.. haa so skang korang boleh la buat eksperimen ttg vit korang tu ye.. 

   dah boleh pilih mana yg elok dn mana yg tak.. nak tukar kpd Shaklee, jgn segan contact ibuElly.. hehe.. korang sndri yg patuti buat pilihan, jgn salahkm ibuElly pulak nnt ye kalau vit yg korang mkn sblm² ni x berkesan.. 

    so far, deme mkn vit ni.. susah sgt nk demam, selsema, batuk etc.. kalau kena pun dlm 2 3 hari dh baik.. takde smpai berminggu minggu.. lega la ibuElly tgk keadaan deme mcm tu.. bila anak² sakit ibu ni susah hati tau...nk tinggalkn pun pn pk 2 3 kali.. sedih tau! ok tu je nk cite stakat ni.. syg diri ank² mcm mana kitansyg diri sndri jgak.. kita protect bdn kita dgn supplement, ank² pun perlu jugak tau! sama² sihat baru la keluarga ceria!

contact ibuElly,
017.560.4426
shaklee distributor Ipoh Perak..

Sunday, 1 January 2017

January 01, 2017

tips² penting dalam penjagaan kulit wajah..

tips² penting dalam penjagaan kulit wajah..
    Assalamualaikum dan selamat tahun baru 2017 readers! Ya Allah skjpnya masa berlalu kan, dah menginjak setahun umur.. korang dah set target utk tahun baru ni? Ke x ambil port pun? Lantak lah tahun baru ke tahun lama ke still sama je kan.. hidup juga kan. Kahkah.. bg yg ade rezeki masih lg hidup, alhamdulillah.. tahniah dan syabas ibuElly ucapkan.. Allah masih sygkan korang dan nk korang buat yg lebih baik dlm permulaan hidup baru ni.. mari set target dan niat, mohon doa bnyk² pd Allah, bersangka baik dgn Allah, jadikan Quran sbg rutin harian, in shaa Allah semuanya akn jadi lebih mudah nnt.. (panjangnya mukadimaah kan!)

    Ok sbenanya pagi ni ibuElly nak cite ttg tips penting dalam penjagaan kulit wajah.. al maklum.lah, ibuElly ni penah ade sejarah kulit muka terlampau teruk.. sensitif sgt, dgn berminyak hape sume ckup.. tp skang dah slow² ok dan semakin baik.. cuma sekali sekala tu ade la jugak jerawat naik, tp xbnyk la dah mcm dulu.. ok jom check it out!

   

Rangkaian produk Cosmoderm dan juga Mora Argan oil by MIRA FILZAH.. 

    Ok ni skincare ibuElly sejak hujung Ogos, 2016.. produk Cosmoderm ni boleh didapati di farmasi, guardian, watson.. atau nak senang beli je kat SINI .. so far ibuElly puas hati sgt dgn Cosmoderm ni.. actually dulu penah pakai, masa mngandungkan Dahlia.. muka nai jerawat bnyk.dn tinggalkan parut hitam.. g farmasi, dia cdangkan cosmoderm vitamin e utk parut tu.. mmg ok sgt! Lepas tu stop, bese la darah muda nk cuba mcm² benda baru kan.. jadi tukar² skincare la kojenye.. menyesal tak sudah! Eh Cosmoderm nj bukan ada skincare je tau.. mandian , pencuci intim, krim utk kulit kering pun ada.. shampoo je takde.. 

   

    Ok lepas kulit dah jadi teruk gitu, barulah ibuElly ada kesedaran nk jaga amanah Allah iaitu wajah yg Allah dh bg dgn cukup sempurna ni.. sejak dari tu jugalah ibuElly lebih berhati-hati dlm memilih produk skincare.. menyesal tak sudah! Ok first of all, ibuElly akn cuci muka guna MAKEUP REMOVER dulu, maksudnya sblm cuci muka la.. tiap² hari lepas bangun tidur, lepas balik dr jalan²/kelas, lepas berbedak, mesti akan cuci dulu muka guna makeup remover ni.. ingat org yg heavy makeup je ke nk kena cuci guna makeup remover?? Kita yg tak pakai makeup pun kena cuci muka juga tau! Tau tak bila kita terdedah dgn persekitaran luar, wajah kita akn mudah terdedah dgn habuk dan debu yg boleh menyumbatkan pori² kulit kita.. sebab tu walaupun tak makeup, kena juga cuci guna makeup remover ni tau!

    Ok yg kedua, cuci muka TANPA AIR, guna magic exfoliating gel tu.. gel ni berfungsi mcm scrub la jugak.. tapi disebabkan muka ibuElly ni berjerawat dan bermasalah, so ibuElly prefer scrub atau gel yg tak menyakitkan kulit.. korang yg takde mslh blh je guna scrub biasa tu no hal punya.. scrub ni fungsinya untuk MENANGGALKAN SEL KULIT MATI, MEMUDARKAN PARUT DAN JERAGAT DAN MEMPERBAHARUI SEL KULIT YG BARU.. ibuElly suka sgt pakai gel ni.. lepas cuci, rasa lembut sgt!

    Yg ketiga, cuci muka guna pencuci yg sesuai dgn kulit korang.. yg berminyak ke, kering ke, normal ke.. make sure cari pencuci yg betul² sesuai tau! Pencuci muka ni benda yg paling utama dlm.penjagaan kulit wajah.. salah.pencuci, kemungkinan besar kulit wajah juga akn bermasalah nnt.. lepas cuci muka guna cleanser, kesannya lagi umpphh! Lembut je kulit!! Yg keempat, sapu kulit wajah dgn toner yg sesuai dgn kulit wajah.. toner ni fungsinya untuk sekatakan tona kulit dan meresap jauh ke dalam kulit kita supaya bila kita pakai produk seterusnya, ia akan dpt diserap dgn baik.. kalau ibuElly nak bermasker mlm tu, lepas step 3, ibuElly akn jump ke step 5 dulu baru 4.. maksdnya lepas cuci mask tu dr muka, baru apply toner.. mask tu sapukan rata pada kulit, tggu 15-20 minit lepas tu basuh.. keringkan dan baru apply toner.  Mask ni pakai 2-3 hari seminggu je tau.. jgn pakai hari² pulak.. sbb mask ni bersifat deep cleanse, pakai hari² akn mengeringkan kulit..

    O last but not least, step yg terakhir iaitu apply SERUM pada kulit wajah.. kalau korang nk tau, waktu mlm mmg kulit muka akan bertindak untuk memperbaharui sel² kulit yg baru dn lebih sihat.. jd bila korang apply SERUM, kulit akn bertindak berkali ganda dan efektif dlm mengembalikan keanjalan kulit wajah korang tu.  Mcm booster la kiranya serum ni.. dlm drama Korea, deme ni tak pernah tggal tau serum² ni.. mask pun sama..mana yg baik dr drama Korea ni kita ambik tauladan ye dak.. kihkih..

    Ok MORA tu ibuElly ada jual juga.. boleh lawat ibuElly punya ig : elifaismail .. kwsn Ipoh boleh cod aje.. luar tu ibuElly pos lah dun worry.. ni haa rupa mora nya..


15 ml - rm60
30 ml - rm100
Yg kecik NOT FOR SALE kata Mira Filzah

    Ok tu je utk entry kali ni.. jangan lupa supplemen Shaklee juga untu dalaman tau.. korang yg nak order Shaklee dan juga Mora, blh whatsapp ibuElly di 017 560 4426.. choww!!