supplement terbaik untuk kanak-kanak - IBU ELLY SHAKLEE

Friday, 6 January 2017

supplement terbaik untuk kanak-kanak

    assalamualaikum semua! sihat ke?? amboi dah bersawang blog ibuElly ni haa.  maaf ye uollss yg ternanti-nantu entry baru ibuElly (bajet sgt!).. ibuElly busy skit handle ank sulung pegi tadika.. sempat update fb ngn ig je.. blog x dan sbb nk cari mood menulis tu dulu.. hehe..

    ok hari ni nak cite pasal supplement utk baby dan kanak² pulak.. asyk cite pasal supplement ibu & ayah je kan.  anak xde pun.. xkn kita je nk sihat kan, ank  dibiarkan tanpa protection.. hari ni ibuElly nak cite pasal CHEWABLE VITAMIN C PLUS.. nama pun CHEWABLE means BOLEH DIKUNYAH.. biasa la anak kecik kan susah nak telan² ni, so kita bg yg kunyah²..

 


    ni haa rope vitbC nye.. yg ni BOLEH KUNYAH tau! senang sgt bg korang yg taknsuka telan² pil dan budak² juga.  ank² ibuElly makan yg ni je.. ade lg 1 supplement Shaklee yg sesuai utk budak².. dlm entry lain ibuElly cite lagi.  

    tu nmpk ade ibuElly letak sebiji dalam air botol Dik Lia tu? ada masa deme ni malas nk kunyah, jadi ibuElly masukkan aje la sebiji vit C dlm botol Is dn Dik Lia.. ' eh masuk mcm tu je? boleh larut ke? ' uollss , vitamin Shaklee ni semuanya LARUT AIR DALAM MASA KURANG DARIPADA 20 MINIT.. penting ke vit tu larut air ke x?

    ok meh nk cite.. cuba korang rendam vit yg korang mkn skang dlm air.. bpe lama vit tu amik masa utk larut sepenuhnya? kalau kurang dari 20 minit, than vit tu sgt bagus sbb senang nnt dia nk meresap masuk dalam darah.. tapi kalau lebih dr 20 minit, bermakna vit tersebut susah untuk dilarutkan oleh darah dlm.bdn kita.. haa so skang korang boleh la buat eksperimen ttg vit korang tu ye.. 

   dah boleh pilih mana yg elok dn mana yg tak.. nak tukar kpd Shaklee, jgn segan contact ibuElly.. hehe.. korang sndri yg patuti buat pilihan, jgn salahkm ibuElly pulak nnt ye kalau vit yg korang mkn sblm² ni x berkesan.. 

    so far, deme mkn vit ni.. susah sgt nk demam, selsema, batuk etc.. kalau kena pun dlm 2 3 hari dh baik.. takde smpai berminggu minggu.. lega la ibuElly tgk keadaan deme mcm tu.. bila anak² sakit ibu ni susah hati tau...nk tinggalkn pun pn pk 2 3 kali.. sedih tau! ok tu je nk cite stakat ni.. syg diri ank² mcm mana kitansyg diri sndri jgak.. kita protect bdn kita dgn supplement, ank² pun perlu jugak tau! sama² sihat baru la keluarga ceria!

contact ibuElly,
017.560.4426
shaklee distributor Ipoh Perak..

No comments:

Post a Comment