khasiat Vitamin C Shaklee - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 26 January 2017

khasiat Vitamin C Shaklee


    assalamualaikum...haa korang mesti tak asing lg dgn Vit C ni kan? semua org pernah dgr atau mkn vit C betul x? kadang2 kalau kita g klinik utk demam pun doc akn bg vit C jgak.. cuma berbeza brand dan juga mg.. budak2 kecik pun digalakkan makan vit C ni, utk kuatkan imun diorang supaya tak mudah jatuh sakit.. apa manfaat vit C ni ehh??

  • MEMBENTUK KOLAGEN - merangsang pembentukan kolagen. kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka & tulang rawan. oleh itu, ia mmpu mempertingkatkan kedut & menghalang otot menjadi lembik..
  • MEMBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN - kekurangan vit C boleh menyebabkan gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yg lambat, kulit kering, ruam & kulit kasar.
  • PENINGKATAN SISTEM IMUN - membina sel darah merah yg sihat utk penyerapan zat besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria & kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung & kulit, athsma. juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
  • MEMERANGI KANSER - satu²nya antioksidan yg berkuasa , mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T - cells untuk melawan sel² kanser dan membuang kimia merbahaya dari tubuh kita dgn berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum.ia menyerang sel² kita!
  • MENCANTIKKAN KULIT - disebabkan salah satu fungsi adalah membentuk kembali kolagen, maka ia akan menggalakkan kulit yang sihat.. Yakni BEBAS CELA, BEBAS JERAWAT & BEBAS PARUT

    bukan tu je tau, vit C ni pun boleh buat masker muka juga.. banyak betul fungsi Vitamin C ni.. itulah sebabnya dia ni jadi kegemaran ramai! kebanyakan customer ibuElly pun memang banyak yang amek vit C ni sebagai salah satu item yang MESTI ada dalam setiap set utk masalah kulit.. LELAKI pun ada tau beli vit C ni dgn ibuElly.. haa jgn terkejut!

    lagi satu, kenapa ada ayat SUSTAIN RELEASE tu ye? apa beza nya dengan vit C lain yg ada dalam pasaran? ok sustain release tu maksudnye perlepasan vit C secara perlahan-lahan/berperingkat-peringkat ke dalam tubuh manusia selama 6 jam.. maksudnya, vit C tu sentiasa ada dalam badan kita.. takdelah bila kita makan pagi tu, lepas membuang hilang habis vit C dalam badan.  bila dilepaskan secara berperingkat-peringkat barulah vit C dapat bertindak dengan EFEKTIF dalam merawat masalah kulit.. tak gituu?

    korang pun MESTI grab sorang satu tau vit C ni.. IBU BERPANTANG pun boleh makan, lagi bagus! ia dapat mempercepatkan lagi penyembuhan luka selepas bersalin (normal/czer) .. so dalam pantang pun boleh gebu gebas dsn berseri dengan amalkan vit C! baby pun akan dapat manfaat nanti melalui susu badan direct dari si ibu kan..



    ni la rope bentuk vit C tadi.. banyak tau ada 180 tablets! boleh bertahan selama 6 bulan tau! berbaloi beli, kalau rasa nak deman tu boleh up.dose vit C ni.. takyah risau sebab vit C ni tak boleh lebih daripada 12 tablets sehari.. setakat 4-5'l tablets tu xde kesan sampingan merbahaya pun.. ni korang tengok aje la baby vit C ni haa.. si Iskandar'memang gebu gebas kulit dia..


    tapi masa ni dia ibuElly makan vit C yg klinik bgi.. ala 100mg je pun.. kalau makan yg Shaklee punya lagi la gebu gebas! vit C IBU MENYUSU, IBU HAMIL, IBU BERPANTANG, LELAKI, WANITA semua boleh makan tau! hanya rmXX tahan sehingga 6 bulan! rugi tak cuba!

boleh contact ibuElly,
017.560.4426
fb : Elifa bt Ismail
ig : elifaismail



No comments:

Post a Comment