tangani STRESS?? B Complex Shaklee kan ada.. - IBU ELLY SHAKLEE

Monday, 17 April 2017

tangani STRESS?? B Complex Shaklee kan ada..

      assalamualaikum dan good morning! haa apa buat pagi nie? ibuElly ni Dahlia tgh tido, sempat lah nk menaip jap kat blog ni haa.. ok pagi ni nk cite ttg topik best which is STRESS.. korang selalu ke stress2 ni? kdang2 tak semena-mena je nk marah2 bagai kan..haa tu tndanya korang mmg tgh hadapi stress melampau, jaga2 tau stress melampau ni blh mnyebabkan tekanan darah tinggi juga  tau.. jadi takmo stress2 slalu eik..

PERBEZAAN B COMPLEX SHAKLEE DENGAN JENAMA LAIN

 

      jgn taktau dlm shaklee ni ade jugak tau produk utk menangani stress.. tak sama tau mcm ubat2 yg korang dpt kalo korang g klonik atau hospital.. yg klinik atau hospital bg tu dia ada campuran dadah dan sedatif sikit.. yela nk bg korang tenang dan seterusya tido terus..B complex ni kalau ikut pngalaman org yg mkn deme ckp bg ngntuk juga..tpi lepas tu bdn akan rasa bertenaga je, sbb B Complex ni ade kandungan ASID FOLIK which is ibu mengandung pun sgt digalakkan utk makan..

      Beza B Complex Shaklee dgn yg lain adalah :
  • dihasilkan secara SEMULA JADI yg pertama di dunia
  • kadar serapan (bioavailability) yg sgt tinggi & berkualiti
  • ia semula jadi, kerana hampir 99% asid folik yg trdapat di pasaran adalah bersifat sintetik
  • mngandungi 8 komponen penting vitamin B, trmasuk 100% biotin dan asid folik
  • vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan

PEMILIHAN B COMPLEX YANG BETUL


      Jadi, kita sendiri sebagai pengguna WAJIB memilih B complex yg baik..jgn main taram je beli tak semak kamdungannya terlebih dahulu.. ni nak msuk dalam badan ni tau..kang makan vitamin yg megandungi banyak sgt bahan kimia terlarang badan dpt sakit lain pulak..mcm mana ye nk pilih B Complex yg baik??
  1. mengandungi kesemua 8 vitamin : B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yg sama)
  2. harus mengandungi 100% RDA utk asid folik dan biotin 
  3. pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
  4. elakkan pengambilan B Complex yg menawarkan rumusan larut air (sustain release) 
korang boleh tengok semua ni pada label botol..Jadi aebelum beli sebarang vitamin, semak label pada botol terlebih dahulu ye.. utk kesejahteraan tubuh korang jugak, bukan orang lain pun kan.. salah makan sendir la tanggung penyakit.. :(



MANFAAT B COMPLEX

      ok kita dah discuss ttg mcm mana nk pilih B complex yg betul dan sekarang kita nak tau apa mafaat lain B Complex ni??
  • menukar makanan kpd tenaga 
  • bantu penghadaman   
  • menukar lemak, karbohidrat dan protin kpd tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan
  • MELAWAN TEKANAN  
  • memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia
  • membntu tunbesaran
  • menggalakkan tumbesaran yg sihat dan normal bg bayi dan kanak2
  • membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan orak atau tulang belakang
  • merawat rambun beruban dan gugur
  • membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut
  • baik utk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian / fokus
  •   mencegah ANEMIA 
  • membantu pembetukan sel darah merah yg sibat dan antibodi
  • merangsang peredaran darah dlm tubuh 
  • merendahkan paras sistin utk kesihatan kardiovaskular
  • merawat atau mecegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, munrah-muntah, mabuk darat dan mabuk laut
  • meredakan senggugut 
  • meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mrk yg mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis)
  • mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • detoksifikasi - meredakan alahan

      alhamdulillah, banyak kan khasiat B Complex ni?? yg bestnye B Complex satu-satunya vitamin Shaklee yg tak kena GST! kahkah! harganya pun takdelah mahal mana bawah rm80 je.. yg best lagi B Conplex ni bukan utk org selalu stress aje tau, tapi IBU MENGANDUNG, IBU BERPANTANG, IBU MENYUSU, WANITA YG SERING MENGALAMI SENGGUGUT, IBU-IBU YG MENGALAMI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT, MEREKA YG NAK RAWAT MASALAH MATA & PENGLIHATAN, MERKA YG ADA TEKANAN DARAH RENDAH dan mcm2 lagi.. 



      utk pertanyaan lanjut, korang boleh aje whatsapp ibuElly nnt tau..tanya je tak beli pun takpe.. mmg objektif ibuElly jual Shklee ni pn nk tolong korang yg ada masalah kesihatan jugak.. ikhlas tau bukan main2..

      So korang, jgn stress2 ye.. terlalu stress aebenarnya tak elok utk kesihatan.. korang kena pandai kawal emosi, kawal pemikiran, jaga rohani dan jaga hubungan dengan Tuhan barulah xde rasa asyik nk marah2 je.. stress sekali sekala tunxpe, tu tandanya kita normal sbb kita ni manusia biasa je.. Tapi kalau dh nmpk keadaan teruk sgt, segeralah cari penawar ye..

 boleh contact ibuElly melalui perantaraan ni :
  1.  Fb : Elifa bt Ismail
  2. Fb page : Shaklee Ipoh
  3.  IG : elifaismail
  4. no tel : 017.560.4426

ibuElly boleh cod shaklee area Ipoh tau.. pos pun blh takde hal..semoga korang ceria selalu.. bye!

No comments:

Post a Comment