VIVIX Shaklee untuk pesakit PSORIASIS?? - IBU ELLY SHAKLEE

Monday, 10 April 2017

VIVIX Shaklee untuk pesakit PSORIASIS??

    Assalamualaikum wbt. Ya Allah dah bersawang blog #ibuElly ni nohh! Lama sangat dah tak update pape sbb mmg tak sempat nak mengarang pun.. Syukur alhamdulllah Allah bagi juga kesempatan untuk update blog harini.. Dah rindu sangat nak mengarang ni tau!

    Ok kali ni nak cerita pasal penyakit PSORIASIS,  pernah dengar atau alaminya tak?? Masa Januari haritu ade customer cari Vivix ni,  katanya nak ikhtiar untuk PAORIASIS ni la.. #ibuElly pertama kali dengar sebenarnya, gigih la google nak tau apa sebenarnya pemyakit PSORIASIS ni..

 

Nii beza antara kulit yang normal dan kulit yang mengalami PSORIASIS dari segi saintifik nya lah.. 


    Ok nampak tak perbezaan dalam gambar tu??  Apa beza mereka yg berkulit normal berbanding mereka yang menghidap PSORIASIS ni?? Ya Allah bila dok study pasal benda ni, rasa bersyukur sangat Allah kurniakan kesihatan yg baik bg kita semua.. Tengok kalau org yg menghidap penyakit kronik mcm ni kesian tau, jenuh cari ubat nk perbaik.. Nk buat kerja harian pun tak best mcm ni.. Ok so skang meh kita bincangkan apekebenda sebenarnya PSORIASIS dan puncanya?? 

    Psoriasis ni adalah keadaan di mana kulit akan jadi kemerah-merahan,  berkerak dan bersisik.. Macam ada kuping² gituu la kat tmpt yg terkena tu.. biasanya terjadi dekat kawasan badan macam LUTUT, SIKU,  KULIT KEPALA & BELAKANG BADAN.. tapi boleh juga terjadi kat mana² bahagian badan pun means tak specific kat tempat² tadi tu..aduh, mesti sakit kan.. 😦 tak dapat nak bayang kalau kita yang kena.. 🤕

    Psoriasis ni akan kena pada setiap 2% daripada penduduk di UK.. Biasanya penyakit ni boleh kena kat sapa² je,  lelaki atau perempuan dan normally effect pada umur bawah 35 tahun,  means org muda lebih berisiko untuk kena la berbanding mereka yang dah meningkat umur ni kan..  keadaan pengidap penyakit ni berbea tau bagi setiap individu,  ada yang hanya luka² sikit je dan ada juga yang teruk sampai nak baring dan tido pun tak bokeh.. Kesian sangat..😦 Psoriasis ni penyakit kronik tau dan tak tahu smpau bila seseorang akn mengalaminya, kena cari ubat atau penawar untuk mengurangkan sedikit rasa sakit dan merah² pada badan tu.. 



Ni rupa penyakit psoriasis pada kulit, merah² dan berkuping


    Ni lah keadaannya mereka yang mengalami penyakit Psoriasis ni, ataupun lebih kurang SLE eikk? Aiseyy kite pun x sure.. Kang mandai² salah maklumat pulak kan.. Kita yang sihat ni alhamdulillah lah, sujud syukur la hari².. Kesian tau diorang yg kena sakit² mcm ni.. Ada sorang customer #ibuElly BERJAYA atasi masalah PSORIASIS dja dengan amalkan VIVIX Shaklee sesudu SETIAP HARI! 



Testimoni daripada customer #ibuElly sendiri.. Mula amalkan VIVIX masa Januari tahun ni.. Alhamdulillah sesudu sehari je dah dapat selesaikan masalah.. Suami pun puji! 😀


    Jadi, korang yg bermasalah macam ni jgn cepat putus asa tau.. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali MATI! orang² Ipoh nak VIVIX boleh kol/wasap 017.560.4426 yaa.. In shaa Allah akan dilayan sebaiknya.. 😙

Instagram : elifaismail
Fb : Elifa bt Ismail
Fb page : Shaklee Ipoh
No tel : 0175604426

Daaaaaaaaaaaaaa.. .

No comments:

Post a Comment