yeayy kulit dah baikkk! - IBU ELLY SHAKLEE

Saturday, 15 April 2017

yeayy kulit dah baikkk!



Haa best tak perubahan kulit kite??? Leganya bila kulit dah kembali ke asal malah lebih baik dari dulu tau! 

    Assalamualaikum korang. Sihat ke semua?? Kite alhamdulillah sihat, tengah berperang dengan Dahlia ni nak tulis entry untuk korang tau.. 😂 tau aje lah ank dara ni keje nak perhatian, si abang dah tido balik² dari tadika tadi.. Haa tau pun kau penat g skolah.. Sape suh tido lambat! 

    Kite nak cite kat korang ni pasal perubahan kulit sekarang. Alhamdulillah, 6 bulan dah bersama Shaklee mengharungi ombak dan badai. Kihkih.  Akhirnya dapat juga sihatkan kulit dengam Shaklee.. Tak sia² #ibuElly melabur banyak wei, nak cantik memnag nk kena keluar duit banyak, tapi nak perbaik balik lagi BANYAK PAKAI DUIT tau tak!! Ramai dah tegur kulit #ibuElly makin licin dan makin slim.. Kahkah! Tang mana yg slim taktau lah. Dok rasa macam doraemon je jugak.. 😁

    Dalam masa 6 bulan dengan Shaklee, ibuElly makan ESP, GLA COMPLEX, GARLIC COMPLEX, VITA C, VITA E, ALFALFA COMPLEX, LECITHIN,  dan HERB LAX..alhamdulillah bila dah cuba semua tu kulit memang jadi ok sangat! Yela dah detoks dan bersihkan usus proses penyerapan vitamin lain tu jadi mudah la sebab usus dah bersih.. Hehe.. Siapa sangka kan dengan bantuan Shaklee alhamdulillah kulit dah jadi seperti asal malah LEBIH BAIK!

      Ok meh nak listkan satu persatu FUNGSI UTAMA vitamin yg #ibuElly makan ni.. Korang boleh pilih la mana² vitamin untuk kulit yang sesuai dengan bujet kotang nanti.. 😇

ESP :

  • memudarkan parut jerawat dengan cepat
  • Mengecutkan jerawat
  • Menggebukan dan melicinkan kulit
  • Memberi kekenyangan yang lama (sangat sesuai bagi korang yg nak kurus!  )
  • Menguatkan kuku, rambut dan menghalang rekahan pada tumit
  • Sumber protein terbaik!

Gla Complex :

  • Menstabilkan hormon penyebab masalah jerawat
  • Memudarkan parut
  • Menurunkan berat badan
  • Mengecutkan jerawat
  • Melicinkan struktur kulit
  • Melegakan senggugut
  • Sangat bagus untuk pesakiy KENCING MANIS/GOUT/DARAH TINGGI

Garlic Complex :

  • Mematikan kuman PENYEBAB JERAWAT
  • melicinkan dan menggebukan kulit
  • Menentang virus dan yis candida
  • Sebagai antibiotik semulajadi untuk merawat selsema, demam, batuk, sakit kepala & pelbagai lagi
  • Membantu mengawal kolestrol di dalam badan
  • Menghalang kanser
Sustain Release Vita C :

  • Membantu menghalang masalah jerawat
  • Mengecutkan jerawat
  • Menghilangkan cela di wajah
  • Mengelakkan JERAGAT
  • merangsang penghasilan kolagen di dalam badan
  • Melicinkan kulit dan mencerahkan kulit
  • Menguatkan imun tubuh (elak kerap demam, selsema, batuk, etc) 
  • Boleh dijadikan masker muka
  • Mengekalkan berat badan ideal
  • Berada di dalam badan selama 6 jam (sustain release) 
  • Menghilangkan parut jerawat di muka dan badan
Vita E Complex :

  • Membantu menghalang pembentukan JERAGAT
  • anti oksidan yang sangat tinggi
  • Menghilangkan cela dan parut jerawat dengan berkesan
  • Memperbaiki hubungan suami isteri
  • Kulit lebih licin dan halus
  • Boleh dipecahkan kapsulnya dan disapu kepada tempat yang bermasalah
  • Membantu pesakit jantung
Alfalfa Complex :
  • Menyingkirkan toksin dari dalam badan
  • Melawaskan pembuagan air besar
  • Memgandungi ekstrak KACIP FATIMAH untuk membantu masalah dalaman wanita
  • Mengecutkan rahim
  • Menghilangkan KEPUTIHAN
  • menganjalkan payudara
  • Mengetatkan vagina
  • Menambahkan susu badan
  • Amat sesuai kepada ibu berpantang dan ibu menyusukan anak
Lecithin :
  • Memecahkan kolestrol dan lemak dengan berkesan
  • Melangsingkan badan
  • Melembutkan najis
  • Menguatkan daya ingatan
  • Hilangkan spare tyre pada badan
  • Menghilangkan bengkak susu pada ibu berpantang
  • Melancarkan pergerakan sendi dan otot
Herb lax :
  • Memgempiskan perut
  • Menyingkirkan toksin dan bahan buangan dari dalam badan
  • Membersihkan usus
  • Melawaskan pembuangan air besar
  • Mengelakkan sembelit
  • Melembutkan najis
  • Membantu mengurangi masalah jerawat disebabkan toksin berlebihan
  • Makanan tambahan berasaskan herba yang terbaik
      Haa banyak sangat tau manfaat supplemen ni pada ibuElly, so far puas hati gila la makan! Paling ketara MUKA DAH MAKIN ELOK & ORANG TEGUR BADAN DAH SLIM SIKIT! 

HARUS KONSISTEN AMALKAN SUPPLEMEN BERASASKAN SUMBER SEMULAJADI

      Betul la tu, jangan expect makan 2 minggu dah kurus.. Makan sebulan dah flawless.. Ingat tau badan kita ni ambil masa sekurang-kurangnya 90 hari untuk betul² serasi dengan badan kita! Jadi, kesabaran amatlah perlu ketika mengamalkan produk Shaklee ni.. Lain² produk pun sama ibuElly rasa.. Makan sekejap nak flawless memang kirim salam la nak baik kejap itu kan... Meh belanja sikit gambar masa muka teruk² dulu..






      Teruk kan?? Semua sebab salah guna skincare.  Guna skincare local, serik dah ibu! Tak pasal² muka teruk! 😞 korang yg ada masalah macam ni jangan segan² tau contact ibuElly.. IbuElly paham sangat korang yg kulit bermasalah ni, org yg penah hadap je tau betapa seksa dan tak konfidennye dengan diri sendiri! Sob sob! Whatsapp ibuElly kat nombor tertera ye utk sebarang pertanyaan dan pembelian produk.. In shaa Allah kita akan comsult sebaiknya.. 🤗

No tel : 017.560.4426
Ig : elifaismail
Fb : Elifa bt Ismail
Fb page : Shaklee Ipoh

Kita boleh cod area Ipoh tau.. Pos pun boleh takde hal! Sayang uolss!

No comments:

Post a Comment