why i love Shaklee! - IBU ELLY SHAKLEE

Sunday, 21 May 2017

why i love Shaklee!


      Assalamualaikum semua.. Sihat ke? Korang jgn tak tau, sihat tu nikmat tau! Tengah muda ni nak jaga kesihatan, jaga pemakanan, jaga semuanya supaya bila dah tua nanti tak menderita.. Ewahh gituu.. Harini rasa mcm nak share la mcm mana ibuElly boeh terjebak dengan Shaklee ni..

      Emm, asalnya mmg dah lama kenal pun Shaklee ni.. Kalau tak silap masa zaman awal²  masuk universiti dulu, dah kenal dan tau Shaklee ni nama besar dan kukuh.. Lama dah ada dalam pasaran, dan tau ramai yg jual Shaklee ni. Nak dijadikan cerita, masa lepas beranak kat Iskandar, dlm tahun 2014 gituu kot baru decide nak cuba.. Yelah, shaklee ni mahal nak oii! Masa student dlu mmg x mampu lah dgn assignment belambaknya kan.. Jadi hanya mampu tgk je masa tu.. Sob sob sob

   

      Alhamdulillah, now dah ada pendapatan sendiri daripada HOMETUITION dan juga bonus tunai Shaklee SETIAP BULAN, mampu juga la nak topup supplemen.. Eh tapi korang jangan salah faham, bukan kena topup TIAP² BULAN pun! Cth mcm Vita C tahan sampai 6 bulan tau!  Maknanya bukannya tiap² bulan kena topup.. Vita E tahan 4 bulan!  Jadinya, memang  sangat² sebenarnya consume supplemen Shaklee berbanding brand lain.. Sebab ibuElly memang dr zaman lepas SPM dah mula berjinak-jinak dengan supplemen, masa tu makan supplemen EPO beli di Cosway.. sebabnya dlu masa zaman cuti sem 4 bulan time belajar kat USM dlu ibuElly kerja part time di Cosway Taman Kar King.. Tergoda wei tengok katalog² supplemen masa tu.. Mmg ibuElly caya yg pengambilan supplemen sgt digalakkan dri usia muda lagi.. Sbb ibuElly yakin dan percaya sangat Nak sihat dalaman, kena jaga dari muda.. Dan bila dalaman kita sihat, barulah luaran sihat juga!

   


       Supplemen pertama yg ibuElly consume masa mula berjinak balik dengan shaklee! Masa tu September 2016.. Muka terlalu teruk akibat STOP SKINCARE + HORMON TAK SEIMBANG lepas bersalin.. Sangat² stress dan rendah diri.. Dlu muka tak teruk tau.. Tak tau pasal apa tiba² naik banyak sgt, skang pun ada lagi cuma tggal parut dan tak teruk mcm dlu.. Dok amalkan buat masker ESP + vita C  hari².. Punyalah nk bagi cepat hilang parut kan.. Jerawat naik jgak sikit kdang², tapi xpe normal tau kalau gituu.. Yg tak normal bila kita pakai skincare, satu jerawat pun tak naik, flawless habis! Haa tu kena jaga²! Banyak merkuri dan bahan kimia merbahaya weii!! Mintak simpang la nk pakai skincare daH! Now nk try skincare Shaklee pulak.. 


      Masa ni around September 2016, hanya amalkan Vita C aje 2 biji pagi dan 2 biji malam.. Hari² tau! Punya nk cepat jerawat surut! Mmg surut habaq hangg! Kurang 2 bulan dpt result mcm tu, konsisten makam vitamin dan minum air kosong secukupnya.. Setiap 25 kg bersamaan dengan 1 Liter air.. 

      Alhamdulillah, dalam masa kurang 2 bulan clear dah semua jerawat.. Parut je lagi.. Bukan senang tau nak hilangkan parut.. Kena sabar bebanyak, dah guna produk semulajadi kan ate kena la sabar dan konsisten aje.. Kalau nak yg jenis cepat nmpk kesan silalah guna skincare timbang² tu.. 😂😂





      Haa ni ibuElly paling suka, dah la tahan lama (4 bulan tau) lepas tu sgt bagus utk pudarkan parut jerawat! Haritu stop kejap sbb mengandung.. Now keguguran dan ibuElly pun mula mkn balik.. Mmg kena banyak sgt sabar kalau mkm produk semulajadi ni, tapi bila konsisten, mmg akan nmpk kesan.. Mcm mana tau nmpk kesan?? Haa, bila orang start tegur, ' eh dah ok sikit kulit kau, dah kurang la jerawat², dah bersih la muka kau'..  Korang kalau nk tau, ibuElly mmg jenis TAK BERMAKEUP tau. Cukup sekadar PELEMBAP SPF aje.. Sbb kulit jenis bermasalah, malas nk bazirkan duit Pakai foundation bagai.. Semua tu akan buatkan kulit muka IbuElly lebih berminyak!! Sebab tu, selesa pakai moisturiser aje! So far itu aje sharing dlm entry kali ni.. Nanti kita talk² lagi!


Pengedar sah Shaklee Ipoh,
IbuElly
017.560.4426
Shaklee Supervisor

Fb : Elifa bt Ismail
Ig : elifaismail
Fb page : Pengedar Shaklee Ipoh


No comments:

Post a Comment