Hwanghansoo night cream - IBU ELLY SHAKLEE

Tuesday, 30 May 2017

Hwanghansoo night cream

      Assalamualaikum w.b.t.. Dah sahur ke tu? IbuElly time² ank² tgh tido ni la h waktu yg tenang sikit nak menaip.. Hahahaha. Kalau tidak haa mula lah yg sorang nak tarik perhatian, sorang lagi asyik je nak buat benda bukan².. Main air la, main buku² ibu la, main punggah baju dalam almari la.. Aishhh, budak² nak membesar ni mcm².. Biarlah janji sel² otak berhubung kan..

      Al kisahnya, nak cite tentang krim malam Hwanghan Soo ni.. Asalnya nak beli one set tau set skincare ni.. Hwanghan Soo ni ada jual di Cosway.. Asalnya nak cari vitamin C je kat ank², sebab yg Shaklee punya out of stock.. Tahun 2018 baru ada balik, gila punya lama nak tunggu kan.. Makanya, ibu kena ikhtiar la cari vitamin C brand lain padahal dah serasi sangat dengan Chewable Vita C Shaklee tu..


Krim malam dan siang Hwanghansoo

      Dia ada one set tau.. Cleanser, toner, essence, dan krim ni.. Masa kat Cosway tu ibuElly mmg niat nak cari krim malam je, sbb malam takde pakai pape krim.. Ase mcm bersalah pulak pada kulit kan tak pakai pape memalam.. Sebab lepas je kulit bermasalah ibuElly stop pakai Mora juga.. Mungkin sebab mora tu berminyak jadi ibuElly taknak la menambahkan lagi keadaan kulit ibuElly yang berminyak ni.. Makanya pasrah jela tak pakai apa pun sebelum ni..

      Bagi ibuElly la, krim ni best.. Lepas pakai, kulit tak berminyak, terus meresap masuk ke dalam kulit muka ibuElly ni.. Memang la die tulis boleh pakai siang tapi ibuElly pakai malam je.. Sebab siang ibuElly pakai pelembap Enfuselle Shaklee tu haa.. Lagipun krim malam ni diperbuat daripada bahan² semulajadi tau.. Yela skincare jual kat Cosway kot, berani diorang nak jual yang tinggi chemicals punya skincare..😎

      Pastu bila dah bawak balik umah, baru teringat yg Shaklee pun ade juga produk skincare.. Haha.. Suami ibuElly cakap dari beli skincare ni baik beli yg Shaklee, dapat juga uv kan.. Boleh gemukkan bonus bulanan tu haa.. Serius masa tu tak teringat langsung yang Shaklee pun ada krim malam.. Adoiii menyesal sudahnya..hahahahah!

      Kesan lain yang ibuElly dapat rasa lepas 2 minggu pakai Hwanghansoo night cream ni :

  • Kulit muka jadi tegang
  • Jerawat kecut cepat
  • Bangun pagi muka rasa lembut sangat
  • Bangun pagi muka tak berminyak
  • Efek glowing lepas pemakaian krim malam tu


      Krim malam Hwanghansoo ni bagi ibuElly bau die tak best sangat.. Kuat sangat bau ginseng..😝😝 tapi tekstur die lembut je.. Warna pulak macam warna coklat pucat macam tu.. Takde lah krim dia nampak berkilat macam skincare yang ibuElly penah pakai sebelum ni.. Yang pasti krim ni takde lah bagi jerawat kecut dengan instant la.. Dalam 2 hari pemakaian la baru nampak yang jerawat tu kecut..

      Harga die pun ok la takde lah mahal sangat macam krim malam NutriWhite Shaklee.. Kahkahkah! Tapi one day memang ibuElly nak cuba juga! Tapi buat masa sekarang, Hwanghansoo cream ni pun memang dah cukup terbaik dah! Korang yang tengah cari skincare bujet tapi nak yang betul² semulajadi, boleh la cuba produk Hwanghansoo ni..🤗

No comments:

Post a Comment