my love from the heaven - IBU ELLY SHAKLEE

Tuesday, 23 May 2017

my love from the heaven

      SEDEKAH dan REZEKI..  apa definisinya pada korang?? Sedekah duit semata-mata ke? Atau berikan makan pakai kepada sipenerima?? Emm, sejak² berShaklee ni, rasa tenangnya lahai jiwa.. Sebab kita selalu doa pada Allah, mintak sungguh² dgn Allah, kalau down pun cepat² ingat Allah, istighfar banyak².. Baru tau skang apa yg dimaksudkan dgn BERNIAGA ITU ADALAH SUNNAH.  patutlah Rasulullah S.A.W galakkan sgt kita berniaga dan 9/10 drpd rezeki datangnya drpd perniagaan..

      bersyukurnya ibuElly berada dlm group Shaklee iReach.. Master Shaklee ibuElly iaitu Lyna Noh, sangat² memberi inspirasi utk ibuElly terbang lebih tinggi.. Stp post beliau sgt meninggalkan kesan mendalam dalam jiwa ibuElly ni tau.. Teringin sgt nk jumpa beliau depan² dan peluk erat master Lyna Noh.. Kerana beliau, ibuElly yakin yg semua org boleh buat! Sbb beliau juga struggle utk mencapai financial freedom demi ank²..

      Salah satu jalan utk ibuElly senang sgt nk tambah pahala, adalah dengan menggembirakan anak² yatim.. Senang sangat nk kumpul saham akhirat sbb ank yatim ada dlm keluarga ibuElly sendiri..


Muhammad Putra Haziq & Nur Putri Haziqah

      Setiap kali ibuElly balik kampung dn terpandang 2 beradik ni, sayu sgt.. Putra baru 2 tahun, adiknya kalau tak silap ibuElly dalam 7 bulan kot.. Dah kehilangan seorang insan yg mereka amat perlukan dlm keadaan mereka sedang membesar.. Yaa, mereka kehilangan ayah tersayang dalam usia begitu muda dan tak mengerti apa².. Arwah ayh diorang sgt sygkan ank²nya.  Depan ibuElly, tak pernah dgr arwah menengking Putra, sungguhpun Putra kadang² tak terkawal sangat masa tu.. Arwah juga seorang yg sgt hormatkn ibuElly sebagai isteri kpd abg isterinye. Sungguhpun umur kmi jauh sgt, arwah panggil ibuElly 'kak' tau.. Lembut je percakapan die... 

      Alhmdulillah, dengan adanya kehadiran Putra dan Putri, mmg memberi ibuElly semangat utk buat yg terbaik dlm menggembirakan ank² yatim ni.. Aset besar ni tau, bila kita ikhlas sedekah dan gembirakan hati ank yatim dan jaga hak mereka, masya Allah tak terkira pahala yg kita dpt.. IbuElly sygkan diorang mcm ank sendri.. Bukan org lain, ank buah tersayang juga.. IbuElly dpt rasa asbab menggembirakan ank yatim ni, tolong apa yg patut utk mama diorang, ade rezeki lebih bgi lebih.. Subhanallah, mencurah-curah rezeki masuk sungguhpun bukan dlm bentuk wang ringgit.. 

      Parents bg nasi beriani, bagi coklat mahal, bagi kuih dan biskut marvellous, traffic light sntiasa hijau, student mudah paham ibuElly ajar, suami yg baik dan tak berkira, ank yg bijak, masya Allah! Terlalu banyak kalau nk dikira tau tak! Putra dan Putri dah suntik semangat baru dlm diri ibuElly supaya sentiasa utamakan mereka yg dlm kesusahan dan lebih memerlukan.. In shaa Allah, selagi hayat dikandung badan, mak lang akn sentiasa di sisi korang. Jaga mama baik² ye syg.. I love both of u to the moon and back.. 

Salam sayang, 
Mak lang

No comments:

Post a Comment