nak tingkatkan kualiti puasa dalam bulan Ramadhan?? - IBU ELLY SHAKLEE

Monday, 22 May 2017

nak tingkatkan kualiti puasa dalam bulan Ramadhan??

      Assalamualaikum w.b.t korang.. Aishh tak lama lagi nak Ramadhan dah.. Mudah-mudahan sempat la kita bertemu Ramadhan kan.. Rindu sangat² Padahal rasa mcm baru lagi raya.. Aihh masa, memang sangat berharga.. Kali ni macam mana persiapan Ramadhan korang? Masih sama je macam tahun² sebelum ni? Takde perubahan pun? Apakata ubah sikit dari segi cara² untuk lalui Ramadhan dengan Penuh bertenaga!

   

set berpuasa dalam bulan Ramadhan


      ibuElly dah cuba so far berpuasa dengan ESP je.. Yang lain belum cuba lagi..  masya Allah, memang menakjubkan! Bayangkan tak pernah ibuElly rasa bertenaga sampai macam tu skali.. IbuElly siang² hari memang sangat sibuk, kelas tuisyen, balik rumah nak susukan anak lagi (lagi sebulan nak cerai susu), rumah lagi, suami lagi.. Memang sangat penat ok! Siang² kelas tuisyen kat luar.. Makanya ke sana ke marilah drive kete sengsorang. Malam je baru Kelas kat rumah.. Tuisyen ni ibuElly mula 4 tahun lepas, masa tu baru graduate dan susah sangat nak dapat keje, yela dah kawen n ada anak sorang, majikan macam tak yakin je nak amek kite keje.. Redha jela.. 

      Berbalik kepada Shaklee tadi, heheh.. Rasanya ibuElly dah cerita tentang kebaikan ESP dalam entry Lepas.. Nanti boleh korek² balik.. Now kite cite tentang Performance Drink dan juga Mealshakes! Jom kita godek² apa tu Meal Shakes.. Cekidaut :

MEAL SHAKES

Meal shake Shaklee

      Meal shake ni sediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi - buah²an, sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain². Lactalbumin adalah bahan terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat BAYI hingga ke ORANG DEWASA. semua golongan boleh makan tau termasuk bayi, kanak², pelajar, kanak² membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yg selalu mengambil makanan segera.  Korang tak sempat nak breakfast kan, bancuh aje Meal shakes untuk anak² dan diri sendiri.. Campur lam susu anak pun boleh tau! 

Manfaat utama Meal Shake :

  1. Nutrisi lengkap - menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak
  2. Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel² kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain²
  3. Membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel² utk proses membesar
  4. Anti oksida - mengandungi vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti oksida yg bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan
  5. Mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yg lengkap, zat besi dan copper yg ckup utk membina sel² darah merah yg sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yg lebih cantik
  6. Detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa² buangan dari perut dan usus
  7. Kelazatan rasanya - minuman yg lazat utk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan guka tiruan. Lazat utk dinikmati oleh SEMUA GOLONGAN! 


PERFORMANCE DRINK

Performance Drink Shaklee

      
        Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human powered light programme). Ia merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini! 

      Ia direka khas utk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.  Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka! Sebab apa eik??  Ujian klinikal membuktikan rumusan  eksklusif OptiCarb yg sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara bendalir dalam tubuh. Ia juga mmpunyai 67% lebih otot glikogen (sumber tenaga) dn menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dgn segera.. 

SIAPA YANG SESUAI MENIKMATI PERFORMANCE DRINK SHAKLEE??? 

✔ para atlet
✔ mereka yg berpuasa
✔ sebelum dan selepas pembedahan
✔ tidur lewat malam
✔ Athletes
✔ fasting therapy
✔ keletihan
✔ penyahhidratan otot dan kulit
✔ vagina yg kering
✔ cirit birit
✔ tiada selera makan
✔ merendahkan paras gula
✔ kepeningan dan sebagainya

MANFAAT UTAMA PERFORMANCE DRINK :

  • Meningkatkan daya ketahanan badan - beri tenaga kepada otot dan sel dgn cepat, gantikan air yg hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  • Cegah penyahhidratan - kurangkan kehausan, lembapkan kulit dan kelihatan muda
  • Mengekalkan paras gula - terbukti  klinikal dlm memelihara paras gula darah yg penting bg tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecedaraan otot
      Haa best kan?? Mcm lagi berkualiti je puasa korang if tambahkam shaklee dalam dIet harian.. Takde lah rasa lembik, lemah longlai je kan.. Nk bergerak, solat pun semangat gituu! Nak cuba?? Korang wasap ibuElly di 017.560.4426 cecepat! Set time dan kita jumpa bebila. Masa di Ipoh.. Daaaaaaaaaa

Fb : Elifa bt Ismail
Fb page : Pengedar Shaklee Ipoh
Ig : elifaismail
No tel : 017.560.4426

No comments:

Post a Comment