supplement Shaklee untuk pesakit DARAH TINGGI - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 11 May 2017

supplement Shaklee untuk pesakit DARAH TINGGI

      Assalamualaikum dan selemat berhujung minggu.. Hari mggu jela free sikit pun, kahkah! Ni pn tgh mngajar tuisyen jgak ni. Tpi student tgh buat latihan. Curi masa sikit utk entry kali ni..

    Ok haritu ibuElly dah cerita ttg apa tu DARAH TINGGI kan.. Now nk cerita fungsi bagi setiap vitamin yg ada ni utk kebaikan pesakit.. Bersengkang mata tau membaca buku kesihatan english ni utk mudahkan pemahaman kome..tolonglah hargai usaha ibuElly ni..hahahahahahaha!

MULTIVITAMIN ( VITA LEA )

      Korang tau tak, perkataan MULTI tu pn dah menunjukkan bahawa ia adalah suatu INSURANS kpd banyak nutrisi lain yg lopong² drpd diet harian kita tau.. Yela, ingt ckup ke nutrisi yg kita dpt drpd makanan harian kita tu? Kdang² sayur ngn buah pun x mkn kan? Mana dtg nutrisi lain tu.. Cthnya vita C, nak vita C yg diperlukan oleh bdan kita ni kena mkn 7 biji OREN!! kau mampu ke??!! Itulah mksd ibuElly dgn lopong² td..hehehehe..

      Walaupun kita makan secukupnya utk gemukkan badan, tapi kita selalunya TIDAK makan mkanan yg betul? Yeke? Kebanyakan drpd manusia kat dunia ni lebih berisiko dpt nutrisi yg kurang drpd pemakanan harian.. Bygkan dr kecik dok suap anak dgn makanan proses ( nugget, hotdog, etc ) dn company² begini masih berkembang dgn pesar walaupun kita sndri tahu yg mkanan tu semua tak elok..siapa yg harus dipersalahkan?? Kalau takde permintaan drpd kita agk²  blh berkmbang pesat ke company² tu semua?? Tak kannn...


      Multivitamin yg baik mengandungi semua vitamin yg mempunya nilai keseluruhan hampir 100% kecuali Vita C dan Vita E.. Yg ni kena amek asing.. Sama jugak kita kena ambil supplemen yg berbeza utk kalsium dan megnesium..


AIR

      Seperti yg korang tau, air adalah penting utk kesihatan.. WAJIB minum sekurang-kurangnya 8 gelas air tulen yg bersih setiap hari.. AIR TULEN ni maksudnya air yg dah ditapis mcm ala² air COWAY tu lah.. Air paip biasa bukan tak boleh, tapi ia mngandungi lebih banyak bahan kimia dan kotoran yg belum betul² bersih dah tulen walaupun selepas dimasak air tu.. ibuElly sndri pun tgh usaha juga nk adakan air Coway tu..kihkih.. Knape ye kita MESTI minum air banyak? 

      Badan kita keseluruhannya diperbuat drpd air  iaitu sebanyak 60-70% ! Air ni adalah pelarut yg terbaik dan air juga diperlukan oleh seluruh organ dan sel kita agar mereka ni dpt berfungsi dgn baik dlm badan kita.. Eh ada juga tau yg dok risau, ' eh takpe ke kak mkn vitamin banyak²? Tak rosak buah pinggang ke? ' Dik, kalau kau tak mkn vitamin pun, mmg kena minum air bnyk tau! Kalau tak mcm mana la buah pinggang kome tu bekerja dgn baik? Mcm mana toksin² & bahan buangan nk disingkirkan dari dlm badan kita? Sendiri mau fikirlah ye, jgn asyik nk salahkam vitamin aje..🤔

      Oleh krn air ni adalah pelarut terbaik,  air yg kita dok minum tu mengandungi lebih bnyk bahan kimia lain drpd H2O.. Banyak sgt bahan toksin drpd paip air tu yg smpai ke air minuman kita hari² tau, sbb tu disarankan minum air yg telah ditapis bukan air paip yg telah dimasak.. Dalam persekitaran dan udara kita ni ada lebih 66 000 kimia sintetik tau tak! Sesetgh drpd bahan² kimia ni spt campuran yg mengandungi kadmium, boleh mendatangkan kesan buruk kpd tekanan darah.. 🙁 paling terbaik, air yg telah melalui proses reverse osmosis..


KALSIUM

      Kalsium merupakan mineral yg paling utama tau yg slalunya mmg individu kurang sgt ambil.. Selain drpd fungsinya utk membina tulang & gigi yg kuat, mnghalang osteoporosis,  sakit jantung, kanser dan juga menolong menghalang, atau mengawal tekanan darah tinggi.. Supplement Shaklee yg tinggi dgn kalsium adalah OSTEMATRIX.. Memang superbb sgt Oste ni, ibuElly makan Oste ni badan bertenaga sgt..membuang pun CUKUP SENANG!

      
      Spt yg ibuElly bgtau kat ats td, kalsium ni mmg susah sgt seseorg individu nk capai target yg sepatutnya yg badan perlukan..tapi, menurut artikel National Institutes of Health Consensus Conference, mereka menyimpulkan bahawa individu yang mengalami hipertensi akan mengalami penurunan tekanan darah apabila pengambilan kalsium meningkat.  Dan antara penemuan lain mereka adalah :
  1. Individu mempunyai tekanan darah tinggi dan mengambil kalsium secara konsisten akan berada di bawah paras standard
  2. Pengambilam kalsium yg tinggi akan mengurangkan hipertensi di kalangan ibu mengandung sebanyak 70%! Preeclampsia ( tekanan darah tinggi, pembengkakan, kebocoran protin di dalam urin, sakit kepala dan penglihatan kabur ) telah dapat dikurangkan sebanyak 60%..
  3. Dos kalsium yg disyorkan utk ibu mengandung dan remaja perempuan adalah 1,200 hingga 1,500 miligram tetapi purata pemgambilan yg biasa hanyalah sebanyak 600 hingga 700 miligrams..


Jadi, kita yg dari muda dan sebelum ada penyakit ni WAJIB ambil kalsium secukupnya bagi menjamin kesihatan tubuh badan yang optimum!


VIVIX

      


      vivix Shaklee ni adalah PRODUK TERBAIK Shaklee tau.. Mana taknya, saintis Shaklee amik masa dalam 3 tahun untuk hasilkan vivix ni.. Jgn memain kome bukan mcm produk lain yang hari ni rangka, sebulan lepas tu dah keluar iklan kat tv! 3 tahun wei bukan 3 bulan kajiannya! 

      Dah nama pun terbaik, of course la harga pun boleh tahan kan.. Tapi korang jangan khuatir, apa lah sangat dengan harga vivix ni berbanding dengan bil² hospital dan kos rawatan lain yang korang kena tanggung nanti... Memang lah ada subsidi kerajaan bagi, tapi itu tak bermakna kita lepas tangan je perihal kesihatan sendiri.. Tau tak korang, di Korea kerajaan diorang takde tau peruntukkan subsidi untuk bil rawatan hospital, sakit kena BAYAR SENDIRI! itu sebab kalau kita tengok dokumentari pasal negara Korea, warga emas diorang siap boleh berenang ke laut tau cari rumpai laut! Warga emas yg 80-an tau wei bukan yg umur atas² tu.. Mkn pun mmg jaga sgt.. Takdenye mkn merapu mcm kita kat sini.. Koman² diorang bakar, steam atau rebus.. Kurang sgt mkn makanan bergoreng. 😞

      Vivix ni terbaik sebab ia mengandungi 10x ganda Resveratrol daripada resveratrol biasa  tau.. Bahan utama dia adalah ANGGUR MUSCADINE yang sangat² jarang² ditemui.. Saiz die besar bola golf tah, dan sebiji anggur tu harganya rm100! Hrga bahan mentah pun dah rm100, dgn segala kosnye lagi.. Jadi, mmg padan la harganya gituu kann.. Tapi kora g jangan pandang rendah pada VIVIX ni, siapa yg dah cuba je tau kehebatannya.. ibuElly pun dok main kutu ni semata-mata nak beli vivix punya pasal! 

      Rmai customer #ibuElly dah cuba dan beri feedback positif tau! Kata diorang, berbaloi sangat dengan harga, kalau nak dibandingkan dgn kos nk ke hospital dan ..yg best, amal vivix je sakit boleh baik.. Dan takyah berulang ke hospital lagi dah.. Kan Best gitu?? Pelaburan kita membuahkan hasil bila segala penyakit kronik hilang mcm tu je dengan vivix.. 

Ada lagi supplemen Shaklee yang lain untuk pesakit darah tinggi.. Nanti ada masa ibuElly story lagi.. Anak merengek pulak! 

IbuElly, 
017.560.4426
Supervisor Shaklee

Fb : Elifa bt Ismail
Ig : elifaismail
Fb page : Pengedar Shaklee Ipoh








No comments:

Post a Comment