baju raya lama dah muat balik! 😱😱 - IBU ELLY SHAKLEE

Saturday, 24 June 2017

baju raya lama dah muat balik! 😱😱

      Assalamualaikum korang.. Alhamdulillah, dah Ramadhan terakhir dah kita ni.. Sekejap nye rasa, ase mcm baru lagi first day puasa..😞😞 masa, takkan pernah tunggu kita.. Kau lambat, kau tinggal kan.. Ase mcm x puas lagi berpuasa.. Ase mcm tak Ckup je amal sepanjang puasa ni.. Mudah-mudahan ketemu lagi dalam Ramadhan akn dtg in shaa Allah..

      Kome nampak tajuk tu?? Kihkih! Malam tadi tak ape buang tebiat dok pegi try semua baju raya lama dari tahun pertama hidup sbg Seorg isteri dan ibu.. Mmg sebelum ni ada jugak sarung, tapi kebanyakannya dah tak muat! Sejak bersalinkan Dahlia, asenye badan ibuElly telah mengembang dgn jayanya.. Berbanding Masa lepas bersalinkan Is, rasa kurus sikit time tu..

      IbuElly czer lagi buat kali kedua (time Dahlia pulak).. Betul ke kata org, kalau bersalin operate ni, bdn senang naik? Yela sbb xleh nak bengkung dr awal lepas bersalin kan.  IbuElly mggu ketiga gituu baru start bengkung smpai la skang.. Nak kata tak jaga makan masa dlm pantang, jaga Kot! Ke sebab ibuElly jenis rangka besar, badan senang naik? 😝

      Alhamdulillah, dlm bulan Ramadhan ni ibuElly berjaya kurangkan inch loss! Kihkih! Berat memang x turun banyak, mcm statik je xmo turun²..stress mak! Ahh lantaklah! Jnji inch loss ade la perubahan kan?? Hahahahahah! Best tau sbb kebanyakan baju² raya lama semua dah MUAT UNTUK DISARUNG.. sebelum ni tak boleh masuk pun! Beria tau tunjuk kat husb, husb pun xtaU la puji ikhlas ke tidak or semata-mata nk happykan isteri bnyk songeh ni je kan.. Hahahahahhaa.. Ok supplemen yg ibuElly amalkan sepanjang 4 bulan dah adalah :

Ok ibuElly x makan semua eik.. Just amalkan Lecithin & Herb Lax  dalam set ni

      Yela sebabbx ckup bujet kan nk amek semua.. Amek mana yg  dan under bujet je.. Hahaha. Lecithin ni fungsi utama dia untuk pecahkan lemak dan lembutkan najis  tau.. Jadi pembuangan tu jadi lebih lawas la, takde sembelit! Herb Lax pun sama, bila makan sebelum tidur kan esoknya CONFIRM  mudah sangat membuang.. Mmg kalau ade prospek yg tanya ibuElly mana satu yg sesuai utk masalah susah berak, haa Herb Lax ni yg main dlm fikiran tau! Herb Lax ni dapat bantu singkirkan toksin & bersihkan usus kita daripada sisa makanan yg tak habis dihadam ..mcm ibuElly ni sejenis yg 2 3 hari sekali baru membuang.. Tapi semenjak amalkan Herb Lax dan Lecithin ni alhamdulillah hari² MESTI membuang! 

      Selain Lecithin dn Herb Lax, ibuElly juga amalkan ESP.. ESP ni once ibuElly minum dan cmpur dgn oat, dia buat kita kenyang lebih lama.. Dan berikan tenaga instant juga! Sepnjangn sahur ibuElly amalkan ESP + OAT + COCO DRINKS  Je.. Alhamdulillah, xde rasa berkeroncong sgt tau! 

Ni kLau bancuh ESP semata.. Kalau malas Sgt la nihh! 

Ni set turunkan berst bujet la.. Kalau rasa masih mahal, Lecithin je pun dah cukup

      Kena kepp in mind tau, exercise  kena jaga.. Jgn ingt kalau mkm supplemen dah cukup utk bantu korang kurus dan kurangkan inch loss.. Makan pun kena kawal sikit la.. Jgn makan main taram je, lepas tu harap supplemen nk kuruihhh! Memang tak lahhh Limah! So sebenarnya utk berat badan dan bentuk badan yg cantik, kena amalkan pemakanan yang seimbang + senaman + supplemen yg betul  .. Bila semua ni seiring, lagi lah berganda cepatnya trun berat tu tau! Terima kasih la pada supplemen ni sama, bantu sgt ibuElly jalanai kehidupan seharian yg lebih bermakna! Wahh gitu.. 😝

Tel : 017.560.4426
Ig : @elifaismail



No comments:

Post a Comment