parut jerawat??? macam mana nak pudarkan/hilangkan??😦😦 - IBU ELLY SHAKLEE

Friday, 16 June 2017

parut jerawat??? macam mana nak pudarkan/hilangkan??😦😦

      Assalamualaikum korang. Ok hari ni taknak la intrO pnjang², nak cite pasal produk utk pudarkan parut.. Korang pun mesti ada masalah sama kan? Mesti rasa parut ni lah musuh paling utama kan? Kihkih sama la kita!

      IbuElly nak kenalkan produk sapuan di luar yg boleh korang gunakan utk atasi masalah parut jerawat.. IbuElly mmg cari kat farmasi je produk gini.. Takut dh oii nak guna produk yg mcm² kat luar tu.. Sbb kulit dulu penah rosak teruk.. 😦😦 jadi ibuElly sangat fobia dgn skincare ataupun produk luar..

      Produk ni ibuElly penah pakai sebelum kenal Shaklee jugak.. Tpi biasa lah org tak sabar kan.. On off je pakai, but skang setia balik.. Hahahahahaha.. So far dah seminggu it works!


Produk Cosmoderm Vita E.. Vita E sangat tinggi antioksidan dan bagus untuk parut²

      Produk Cosmoderm ni ada juga utk kulit berjerawat, jeragat, kulit kering, kulit sensitif, badan.. Ehh banyak lagi wei.. Korang boleh je log in di www.cosmoderm.com utk usha apa lagi produk dia yg best! IbuElly pun penah try skincare Cosmoderm yg Tea Tree Oil (utk jerawat) tapi bagi ibuElly tak best sangat sbb kulit rasa berminyak lepas pakai especially pelembap dia.. So ibuElly tukar la.. 

      Tapi yg vita E ni ade 2 jenis tau.. Satu yg cream 1000iu, satu lagi 3000iu.. Kalau yg 3000iu ni utk parut yg mmg dalam la mcm parut eksiden ke, parut berlubang ke haa gitu.. Disebabkan ibuElly ni parut biasa je, so guna yg krim 1000iu jela.. And add up vita E oil 15 000 iu.. Yg oil ni pun sama ada 2 jenis, 15 000iu dan 30 000 iu.. Mcm biasa la lagi tggi iu lagi tinggi la kepekatan rose hip oil die.. Dn kegunaan die pun utk yg lebih teruk la.. 

      Krim dan minyak ni mmg sangat berminyak tau, so bg korang yg kulit berminyak dan berjerawat, hanya sapu tempat yg brparut dan pada waktu mlm je. Siang² tak yah pakai, kang berminyak muka naik pulak lagi jerawat lain.. IbuElly pun guna gini je : Campurkan vita E cream dan oil atas tapak tangan, gaul hingga sebati dan lepas tu sapukan pada tmpt yg berparut pada kulit wajah .. Senang kan?? 

      Tapi tu lah, kena pakai mlm jela.. Sbb ibuElly risau jugak kot dia tumbuh jerawat lain pulak nanti kan... Selain sapuan luar, ibuElly pun amalkan supplemen juga utk rawat dari dalam.. Tokey spa yg cantik tu pun bgtau kena rawat luar dalam nk bg parut hilang cepat.. Ni antara yg ibuElly amalkan :


Ni paling favourite, ni produk Shaklee yg membuatkan ibuElly jatuh cinta dgn Shaklee.. Sebotol ni tahan 6 bulan 😍


Ni pun sgt bagus utk pudarkan parut jerawat.. Sebotol tahan 4 bulan tau, berbaloi sgt beli! 

      Ni kalau korang under bujet la.. Tapi if ade bujet lebih, boleh  kolagen jugak.. Kolagen ni dlm minggu ke-8 baru dia tnjukkan kesan positif.. Tapi ade stgh org dlm 2 3 sachets je dh nmpk kesan.. Dlm ni ada 15 sachets je pun sekotak, now ibuElly tgh cuba makan.. Sbb nk kasi pudar parut jerawat cepat la kononnya.. Hihi.. Tpi mcm blum nmpk je lagi kesannya.. SabO jela, mayb banyak sgt kot toksin dlm bdan ibElly ni.. Tgk org lain pakai kejap je dh cantik.. 😝


IbuElly try kolagen je dulu.. Vivix Belum mampu.. Kahkahkah! Vivix tu cust punya order, ku selitkan skali utk photoshoot.. Kihkih.. 


Esp pun bagus utk pudarkan parut jerawat, ESP ni mmg antara produk dlm set kecantikan Shaklee.. 

      Dah cuba ikhtiar luar dan dalam ni, nampak jugak la parut tu slow² nak nyahh! Kalau harap dalam je atau harap luar je nokk harom!!!! Stress aiihhhh ibu pun.. Alhamdulillah kulit makin ok, cuma pipi belah kiri je lagi yg belum nk nmpk surut parutnye.. 


My face now.. Nak tgk kulit dulu, sila refer to previous entry.  Kihkih.. IbuElly mmg tak pakai makeup, kamera ni pun guna kamera depan vivo v5(ala yg ct nurhaliza jdi DUTA tu), tak edit, tak pakai camera 360.. Pokoknya gambar ori la ni.. Kihkih.. 

      Parut je masih ada lgi pipi belah kiri.. Ni pun ibuElly pakai bedak anti jerawat Wardah dan pelembap Enfuselle Shaklee je.. Hehehehe.. Ok tu je nk cite, if korang nk dptkan produk Shaklee atau nak tanya sebarang soalan mengenai masalah kulit, meh roger ibuElly di www.wasap.my/60175604426 tau.. Klik je, mudah sgt! 


Fb : Elifa bt Ismail
Fb page : Pengedar Shaklee Ipoh
Ig : elifaismail
Website : elifaismail.blogspot.com






No comments:

Post a Comment