sihat dengan Shaklee.. 😇 - IBU ELLY SHAKLEE

Wednesday, 14 June 2017

sihat dengan Shaklee.. 😇

KURUS DENGAN SIHAT CARA SHAKLEE

      Korang pernah tgk org jual set kurus...

"Tak perlu Bersenam, Tak perlu berlapar, hanya makan XXX anda akan kurus dlm masa 3 minggu"

      Hati2 sebab ia mgkn mengandungi anti obesity drug yg biasanya digunakan oleh doktor utk pesakit yg mengalami obesiti yg tak terkawal.. Yelah kan, dah kalau tak terkawal terpaksa gunakan ubat la.. 😢

Tapi!!!! Sihat cara Shaklee bkn macam itu.. Sihat cara Shaklee ialah dgn ubah gaya hidup kita  sekarang ni.. Kalau dulu suka sgt makan manis atau makan makanan masin, now dah kena kurangkan atau baik tak payah makan langsung! Semua tu bukannya elok pun, lagi mudaratkan dan panggil Penyakit kronik lagi adalah!

(1)  BERSENAM.. 
 Wajib okey wajib. Ia adalah simulasi pergerakan tubuh badan yg lamaaaa kita tak buat. Yelah bayangkan kalo kerja office tu, dari pagi sampai petang eksesais tangan je... bila nak gerakkan tubuh badan kan. Otot tak bergerak lama2 boleh jem. Sebelum masuk umur 35 tahun, bersenam mesti jd amalan. As mudah as buat jumping jack & squat tiap2 pagi je. Kalo burpee & plank lagi bagos. Apa lagi kalo lari 10km everyday kan 😏

(2)   AMALAN PEMAKANAN SIHAT
Ramai yg salah faham. Ramai igt kalo dh makan vitamin, makan2 ni xyah jaga sgt. Dan kalo dah jaga makan, takyah dh makan vitamin... hakikatnya kita wajib jaga makan & makan vitamin. Nape??? Sbb zat makanan kita dah berkurang drp asalnya. Ditambah pulak macam2 pencemaran.... makan makanan organik ke tetap kena makan vitamin. Kecuali ada org cipta mesin masa & kita semua balik ke zaman Neolitik.

(3)   KURANG KUANTITI, TINGKATKAN KUALITI
 Pernah dgr MALNUTRISI? Malnutrisi bkn tak cukup zat, tp zat yg tak seimbang. Kita mgkn makan banyak, tp yg banyak tu lemak, kalori,..... sudahnya badan kita nampak 'sihat' tp hakikatnya dalaman kita sakit! Yang belum detox cube lah wat program detox Shaklee. Buang segala benda tak faedah dr badan kita.

Shaklee bkn sekadar produk & bisnes tau... shaklee ni adalah lifestyle. Lifestyle Shaklee high class 😊

In shaa Allah ibuElly takkan bagi produk mengarut kat korang semata-mata utknkejar sales dan rank dalam Shaklee.. Sebelum pembelian memnag ibuElly akan tanya dulu apa masalah prospek, ada alergik dengan apa² ubat atau makanan ke, tengah ambil ubat dr klinik atau hospital ke.. Sebab kang kalau jadi Pape teruk juga kan.. Jadi jangan risau nk membeli produk Shaklee dengan ibuElly ye kawan²..🤗

Certain nota kredit to my Master Coordinator, Lyna Noh.. 😘😘

Tel : 017.560.4426
Fb : Elifa bt Ismail
Fb page : Pengedar Shaklee Ipoh
Ig : elifaismail

No comments:

Post a Comment