raya 2017!!! - IBU ELLY SHAKLEE

Sunday, 9 July 2017

raya 2017!!!

      Assalamualaikum korang.. Selamat hari raya!! Sihat ke? Bnyk ke telan rendang dan lemang tu?? Kihkih! IbUElly surrender la, raya ketiga pun dah x dpt nak telan macam².. Pasrah aje lah.. Korang beraya ke mana je? IbuElly beraya jauh sikit la ke Pahang nun.  Rumah ayah, sebab ibu dan ayah ibuElly dah bercerai.. Jadi ayah duduk la Pahang,  tempat kelahiran beliau..

       Alhamdulillah, time ktorg balik tak jem sgt.. Suam² kuku je jem nya.. Ikut jalan lama, x ikut highway.. Sbb husB kata ikut highway konfem la jem juga, jem yg slow tak berjalan.. At least kalaU ikut jalan lama takde la jem mcm kat highway.. Cumanya jalan tu terlalu jauhhh! Bila ktorang taip kat MAPS, ditulisnya 3 jam baru sampai ke Cameron Highland.. Husb la cdang nk singgah ke Cameron dr Temerloh.. Dok dengar pak² sdare bgtau Ikut jln lama, x jem kata deme..

      Excited la ktorang balik ikut jln lama yg digembar gemburkan tu.. Adik ibuElly yg lelaki pun ikut blakang tp Naik kete die sndri la.. Sbb dia balik Pahang awal ritu, masa mlm raya.. Kami sekeluarga balik raya kedua.. Kematu oii ponggong, 3 jam dr Temerloh ke Cameron Highland! Punya lah besar Pahang ni sampai jauh mcm tu sekali of ikut jalan lama.. Husb dok bebel dah katanya kalau ikut highway ni 3 jam dh lama smpai Ipoh.. 😅 nak buat mcm mana, dia jugak yg try lalu ikut jln lama kan.. Mendapat lah! Kahkah!

      Nak spesifikkan, jln dia bnyk lalu kat felda².. Lanchang, Raub tu je tmpt yg ibuElly ingt.. Jlm dia lurus je, jadi tak rasa penat sgt Nk drive.. Sbb ibuElly pun take turn dgn husb drive.. Katanya ngantuk sgt, yela jln lurus kan.. Tak tahan katanya, so ibuElly pun offer la drive gantikan dia.. Tu yg tau x penat sgt ikut jalan tu, lurus je.. Cuma dh nk dekat smpai Cameron tu je jln bengkang bengkok sikit.. IbuElly sedikit takut lalu jalan bengkak bengkok ni.. Tapi alhamdulillah berjaya juga sampai Cameron Highland, ibuElly yg drive tau! 😬😬💪💪

      Pengalaman baru bagi kami, lalu jalan yg kami rasa agak baru.. Saja nk cuba², sbb balik pagi dr Temerloh, boleh la ikut jalan lama tu.. Nnt² if nak singgah Cameron dari Temerloh boleh la lalu situ je.  Tapi bersedialah tempuh jalan yg panjang tu.. Hahahah.. Ohh ya korang akan lalu jga bandar² kecil, cumanya Lama juga nk sampai ke bandar² tu.. So jumpa je satu bndar baik pegi toilet, makan siap².. Tambah yg ade ank² kecik tu kan.. Kena selalu get ready dgn makanan dlm Kereta.. Kita yg dewasa nintakpe boleH tahan.. Tapi, budaK kecik manalah mampu nk tggu lelama kan..

      Ok tu je nk cite setakat ni.. Semoga bermanfaat buat korang.. 😉

No comments:

Post a Comment