LAYAKKAH AKU??? - IBU ELLY SHAKLEE

Sunday, 27 August 2017

LAYAKKAH AKU???

      assalamualaikum korang.. masha Allah lamanya tak online guna pc.. kihkih.. selama ni ibuElly ber blog guna phone je..sbb malas nk buka lappy dgn askar dua org ni.hahahahahah.. tapi gagah juga lah bukak lappy ni kang lama tak bukak rosak pulak kang kan..

      hari sabtu ni ibuElly kat rumah je.. kelas tuisyen sume student dtg rumah.. ibuElly takah susah2 keluar pun, hahahahahha.. alhamdulillah, Allah mudahkan sungguh laa urusan ibuElly mencari rezeki di muka bumiNya yg luas ni..

      dapat bekerja hanya dari rumah je, dapat tengok anak2 membesar depan mata, ada kereta yg bolehkan ibuElly bergerak buat kelas tuisyen kat rumah student, rumah pengasuh dekat, bank pun dekat (senang nk cucuk duit oiii).. apa lagi yg IbuElly nak lagi??😔

      kadang2 rasa mcm x layak nye lah nk terima semua yg Allah dh bg ni.. rasa bnyk sgt dosa dan Allah pulak bagi nikmat kesenangan dan kebahagiaan kat kita mcm tu je..sedih la mengenangkan mcm tu.. walhal semua ni hanya bisikan syaitan je tau!! so korang takyah nk rasa tak layak sgt ye..

      Allah tu syg sgt kat kita tau even kit dh buat bnyk dosa dengan Dia.. jadi kenapa kita harus berputus asa terhadap kasih sayang yg Allah dh bg sepenuhnya pada kita kan??

 Nur Dahlia masa umur bape bulan tahh

antara nikmat yg Allah bg pada ibuElly adalah dikurniakan anak2 yg comel dan sihat alhamdulillah.. tak pernah sangka yg ibuElly yg dulunya bukanlah baik sgt, banyak dosa.. tapi Allah bagi juga kesenangan dan nikmat hidup yg tak terhingga pada ibuElly..

      sedih dan sebak bila mengenangkan.. tapi kalau kita dok mengenangkan diri kita yg penuh dosa dan tak move on, smpai bila2 la kita duduk kat takuk yg sama je tau..jadi korang pun kena juga usaha ubah kehidupan korang ke arah yg lebih baik tauu..

      Allah tu sntiasa dengar doa2 hamba DIA tau.. kita kena sentiasa ingat yg kita dijadikan di muka bumi ni sama je di sisi Allah.. baik kaya mahupun miskin.. KAYA ATAS DUNIA, BELUM TENTU KAYA DI AKHIRAT SANA KELAK..

sekian saja bebelan ibuElly buat waktu sekarang.. mudah-mudahan korang akan sentiasa di bawah lindungan Allah ye.. 😘😘

No comments:

Post a Comment