Nikmat Alllah bagi.. - IBU ELLY SHAKLEE

Wednesday, 20 September 2017

Nikmat Alllah bagi..

      assalamualaikum korang.. alhamdulillah, banyak betul nikmat yang Allah bagi semalam.. antaranya adalah dapat meluangkan masa dengan my son, Muhammad Iskandar pegi panjat Bukit Kledang, Ipoh.. kihkih!

Ibu bangga dengan Is, berjaya redah jalan hutan dengan jayanya! 

      sebelum tu, ibuElly pegi Shaklee dulu setelkan order customer.. bukan orang lain pun, kawan ibuElly masa skolah dulu.. nak ikhtiar dengan Shaklee untuk mak dia.. terima kasih ingat lagi kat ibuElly ni haa.. dan lagi terima kasih ingat ibuElly yang jual Shaklee.. hahah

Dan menyinggah beli order customer sebelum g Kledang

      semalam tak dirancang pun nk g panjat Bukit Kledang tu.. ala, korang yang dok Ipoh tau kot yang Bukit Kledang ni memang popular dengan tempat riadah kan?? kakak ipar dan adik ipar ibuElly slalu panjat bukit ni, nak kurus kata deme..

      last ibuElly naik Bukit Kledang ni pun masa 4 TAHUN LALU.. masa ni Iskandar belum ada lagi, tapi dah kawen la.. sebab masa tu pegi dengan husband, kakak ipar dan adik ipar.. ya Allah pancit jugak la semalam, al maklum la, badan dahberat pastu terus naik jalan yang mencabar, ni makan dia!
Berjujuran peluh, sampai masam bau baju.. Kahkah! 

      Bukit Kledang ni ada banyak jalan bagi korang yang dah biasa naik kan.. ada jalan 42, 49, dan juga 53 tak silap.. danboleh juga pilih sama ada nak ikut jalan tar, tangga atau jalan hutan.. kami bertiga, sekali dengan adik perempuan ibuElly naik ikut hutan semalam..

      dengan hujannya, tapi redah jugak!! dah sampai kot! Iskandar pun tak sabo2 nak naik jugak.. alhamdulillah, dia behave jugak, tapi biasa la mulut bising cakap penat la, haus la.. hahaha.. bising2 pun, berjaya jugak dia naik jalan curam dan banyak anak tangga tu.. semua uncle dan aso yang kagum tengok dia.. good job son!!

      tapi lagi suku nak smpai ke atas, adik ibuElly decide nak dukung dia.. hahah.. adik ibuElly tu dah la kurus kering, tapi ehh mampu kot dia mengangkat Iskandar tu semalam tau!! kuat betoi stamina beliau.. hahahaha.. alongnya nanti pun in shaa Allah akan menyusul stamina yang kuat gituu. kena rajin la lepas ni. hihi

KEADAAN KAMI LEPAS SAMPAI KE RUMAH 

Iskandatr dah tertido sekejap dalam kete masa on the way balik.. ibuElly tak yah cakap la kelas tuisyen pun terpaksa ganti hari lain,, hahahah..  lemah lutut oii!! sebelum tu g amek Dahlia dari umah pengasuh, kesian dia lama kena tinggal.. rindu betoi dia kat ibu..

      sampai je di rumah, kami 2 beranak terus mandi la.. gila punya lega dapt mandi.. mandi pulak dengan TEA TREE SHOWER GEL, COSMODERM memang nyaman gila la cite dia..ase segar badan ni haa.. haa ayah diorang tak ikut semalam, biasa la busy outstation je semedang.. tu yang kami je pegi tu,,
Tea tree shower gel

      lepas Iskandar makan, ibuElly bagi siap2 vitamin C 2 biji, kasi boost up imun dia.. semalam kan hujan, takut dia demam ke selsema ke.. sebab biasa la kalau budak2 sakit ni deme nak memerap lebih.. macam bayi baru lahir la gituu.. hahahahah..

      ibuElly pun siap2 telan SUSTAIN RELEASE VITAMIN C & OSTEMATRIX SHAKLEE nak bagi taknak demam jugak dan supaya badan tak lenguh melampau! alhamdulillah, bangun pagi ni kaki lutut semua steady lagi! terbaik lah Shaklee! ( tu yang dapat update blog tu, hahahahahhah)

Favourite supplemen! 

Terbaik! Lenguh² takde sangat tau! Berak pun laju je! 

      Vitamin C bese la nak kuatkan imun badan supaya tak demam la nanti, semalam kan hujan, so risau juga la kalau ibuElly un sakit sama kan. Ostematrix pulak untuk kuatkan tulang belulang ni supaya takde lah lenguh2 yang melampau atau sakit badan yang teruk..

       alhamdulillah la, memang ok sangat rasa badan setakat ni.. lenguh2 biasa je, xde sampai satu badan rasa sengal.. nasib baik la ade stok ostematrix kat umah.. membuang pun lancar sangat subuh tadi tau!! memang terbaik semua vitamin Shaklee! hahahahahhahaahhaha..

      jadi korang tak perlu risau nak bawak anak kecil naik bukit ke Gunung ke.. tambah2 anak lelaki, bagi diorang merasa dan explore dunia luar lebih lagi.. of course kalau pegi dengn ayah lagi bagus kan, tapi tak salah pun ibu sendiri yang bawak anak tu.. lagi bermakna gituu..😍😍

korang boleh jugak lawat2 page ibuElly di facebook tau :

Pengedar Shaklee Ipoh
Cosmoderm IPOH 

 

No comments:

Post a Comment