October 2017 - IBU ELLY DI SINI

Thursday, 5 October 2017

October 05, 2017

short escape ke Janda Baik, Pahang

short escape ke Janda Baik, Pahang
      assalamualaikum.. apa kabo kawan2 pembaca ibuElly? alahai tak sempat nak menulis panjang kat blog ni.. nak tulis guna fon tak sedap..😆

ok 2 minggu lepas ibuElly sekeluarga bershort escape ke Janda Baik .. somi ibuElly la yg nak sangat pegi sana tu.. katanya sana aman dan damai lagi menyamankan.. memang ye pun, keliling hutan je semua tau.. siap ada sungai kat homestay2 tu.. tapi kami tak ambil la hostel gituu.. sebab penuh dah time tu..

Tempat lepak ktorang

      kami plan mengejut je.. Sabtu tu pukul 3 kol homestay tempah bilik, puku 3.30 gerak.. sebab kami laki bini ni besenya kalau plan dari awal memang susah sangat nak menjadi plan tersebut.. kahkahkah.. atenye, baik mengejut je, seronok tau!

      kami duduk dekat PONDOK IMPIAN ni je.. masa kami sampai macam sunyi je..takde sape pun.. tapi bila malam nahhh!! penuh parking sampai takleh keluar.. rupanya ada sekali krew2 penggambaran mai buat shooting kat Janda Baik ni haa... tapi tak nampak pulak sape pelakonnye.. ahhh kami tak kisah sangat pun, kami datang nak rehatkan minda la!

Pintu masuk

Halaman depan homestay ni.. Besar rumah ni, shoot filem pun boleh. .

Laman homestay tempat ktorang stay haritu

Luar bilik ktorang

Nyaman sekali dongg! 

      kami ke sana 2 hari 1 malam je.. kata plan mengejut kan.. so takde la stay lama2 sangat pun.. hehe.. sungguhpun kami bercuti, vitamin tak lupa tau! baik kami laki bini mahupun anak2.. semua ibuElly sediakan vitamin supaya nanti bila balik takde la sorang2 berpenyakit.. alhamdulillah walaupun keadaan sejuk anak2 ibuElly steady je demam ke selsema ke memang takde.. Isnin tu iskandar boleh la pegi sekolah macam biasa..hehe

Ke mana saja vitamin Shaklee tak tinggal tau! 

      kat Janda baik ni kami tak berjalan ke luar sangat pun.. pusing2 dalam janda Baik tu je.. dalam kawasan Janda baik je pun ade aktiviti yang kita boleh buat.. kami tak naiklah ke Genting bagai tu..hari pertama tu kami sampai dah malam, so pusing2 cari tempat makan jela.. tempat makan tak risau sebab banyak kedai2 makan area sini..best!

Sedap sangat nasi lemak sambal hijau ni! 

Alhamdulillah, time makan kat luar memang ibuElly boleh makan dengan tenang.. 😝 deme bergayut kat ayah je.. Kihkih

      hari kedua iaitu hari Ahad, kami still pusing2 dan cari port2 mandi yang menarik.. sini sungai banyak tau. tambah kalau homestay yang memang dekat2 ngan sungai, wahh bangun je dari tidur terus terjun je!! Actually dekat depan sikit daripada homestay yang kami duduk ni pun ade sungai.. tapi cetek dan banyak batu.. budak2 jela yang mandi, kami tengok je..😁

Sungai depan homestay

Ayah deme ke mana saja kete tak penah tak belai

Excited mandi! Sejuk yakmat! 

     somi kata nanti2 nak repeat lagi Janda Baik ni.. katanya nak tempah bilik yang depannya ada sungai tu.. apa2 jela somi oiii asalkan awak tu ade masa free.. beliau semedang je bz dgn koje.. kami anak2 dan isteri ikut je mana awak nk pegi,,😎😎

Aktiviti ayah dan anak

Deme je naik.. Ibu tunggu adik tido dalam kete

Homestay yang somi nak cuba bila repeat nanti.. Best tau bukak pintu je nampak sungai! 

      alhamdulillah, sungguhpun kami berjalan sakan order tetap masuk alhamdulillah.. sama naik je Shaklee dan juga Cosmoderm waktu tu.. hihi.. ni lah dikatakan sambil berjalan pun duit masyuukkkk!

korang boleh contact ibuElly kat no ni 0175604426 atau like page fb ibuElly ni kalau nak beli Shaklee & Cosmoderm tau.. 

Shaklee - Pengedar Shaklee Ipoh
Cosmoderm - Cosmoderm IPOH 

Sunday, 1 October 2017

October 01, 2017

penyelesaian BENGKAK SUSU..

penyelesaian BENGKAK SUSU..
      assalamualaikum korang.. ya Allah lamanya tak godek blog ni haa.. dah bersawang pun.. ibuElly demam smpai tak boleh nak bangun kelmarin tau, tak tau la ape sebab, anak2 nasibbaik takde ape.. ibu je teruk sikit..

      sehari sebelum kena demam tu, ibuElly pi la COD vitamin untuk IBU BERPANTANG ni haa kat Manjoi nun.. tau aje la kome Manjoi tu beso kampungnye.. kalau tak kerana google maps memang dah tah ke mana hala dah ibuElly pun.. dah la berdua ngan Dahlia, hahaha..



      ibu ni wasap ibuElly ahad malam tu untuk masalah BENGKAK SUSU & NAIKKAN BERAT.. aishh ibuElly punya struggle nak turunkan berat, ibu ni nak tambah pulak.. hahaha.. ok gurau! makanya si ibu ni pun setuju lah nak cuba LECITHIN untuk masalah bengkak susu beliau.. itu yang paling utama yang beliau nak selesaikan pun.. tak tahan dah katanya tanggung sakit bengkak susu tu..



      sampai je kat umah beliau, ibuElly kena explain pulak pasal Shaklee ni kat suami beliau, sebab akak ni tengah dalam pantang, tak larat la nak keluar rumah kan.. so panjang lebar ibuElly dok cite pasal Shaklee dan juga vitamin yang isteri dia bakal makan ni haa.. menggeletar jugak wei first time ni cakap panjang lebar pasal Shaklee face to face depan muka orang lain,,pengalaman yang sangat best sebenarnya tau! asah kita punya ilmu dalam bidang vitamin2 ni. hahaha..



      al kisahnya ibuElly cite la jadual makan, khasiat produk bagai.. asal usul Shaklee ni kan.. seronok la sebab kita sendiri memang makan dan jual pulak kan.. konfiden tu datang sendiri tau! 

      dan alhamdulillah sangat! 2 hari lepas ibuElly cod kat akak berpantang tadi tu, dia mesej macam ni.. tengok gambar kat bawah ni..



      haa terkejut dan happy tak terkata la bila akak ni mesej macam ni.. dah la masa ni tengah struggle nak baik daripada demam ni.. dapat feedback positif macaam ni pulak kn.. lagi best lah!! terus je update kat fb dan ig.. bagi orang tengok sendiri yang Shaklee ni bukan produk cikai.. produk kajian saintis dan memang terbukti halal dan semulajadi tau..

      seronok bukan main la hati akak yang tengah dalam pantang ni tadi.. dapat la beliau enjoy waktu berpantang dengan hati yang gIrang lagi riang,,ewahhh! ehh korang apa tau, sakit tauu bengkak susu ni! ibu boleh menangis sampai demam2 tau tahan sakit punya pasal..

      ok tu je testimoni yang ibuElly nak cite.. next entry ibuElly cite lagi apa kelebihan Lecithin selain untuk melegakan bengkak susu ni.. tatatata..

boleh contact ibuElly kat medium2 ni tau.. paling cepat, wasap la.. hahahahahahah!

no tel : 0175604426
page FB : Pengedar Shaklee Ipoh
ig : elifaismail

       
October 01, 2017

Shaklee VS Cosmoderm

Shaklee VS Cosmoderm
      assalamualaikum.. aduh2 terima kasih bebanyak pada korang yang sudi singgah blog ibuElly yang tak seberapa ni.. rajin memblog skang semenjak dah ada wireless mouse ni hahahahahha.. memudahkan keje betoi!

      ibuElly kekadang tak tau jugak nak cite pasal apa, al maklum lah masih lagi baru dalam dunia penulisan ni kan.. menulis pun sekadar suka2 dan excited nak cite tentang produk SHAKLEE dan juga COSMODERM je.. hehehe



      Shaklee takyah cite panjang la kot sebab ramai antara kenal kan apa benda Shaklee tu.. hehehe.. produk Shaklee ni dah 60 tahun kot dalam pasaran.. ibuElly pun dah setahun amalkan.. alhamdulillah kulit dan kesihatan pun makin baik..






      malam tadi ada tanda2 sakit tekak dan batuk, telan Vita C Shaklee 3 biji pagi ni takde rasa dah sakit tekak tu! Vita C ni bab2 menguatkan imun tubuh badan memang serah kat dia la.. laju betul buat kerja!!



      sekarang ni nak cerita pasal Cosmoderm.. Cosmoderm ni ada banyak la juga skincare yang bersesuaian dengan korang.. dia ada set untuk KULIT BERJERAWAT, KULIT BERMINYAK, KULIT KERING, KULIT KUSAM, KULIT NORMAL, KULIT SENSITIF, NAK CERAHKAN KULIT & KULIT BERJERAGAT.








       haa agak banyak kan set2 dia? currently ibuElly guna FULL SET ANTI JERAWAT TEA TREE tau.. memang terbaik lah, muka pun dah tak berminyak dan kurang la sikit naik jerawat berbanding dulu! dia punya bb cream pun best, tak berminyak langsung muka ni tau! 


    korang tak payah la gatal2 nak cuba produk karut yg korang sendiri tak tahu keberkesanan dan sumber nye.. muka kome jugak yg merana tak berlagu nnti kan.. syukur lah dengan kulit korang skang dan cari hanya produk yang memang dijual di drug store je.. mudah kan?

      tak jumpa produk Cosmoderm atau susah nak cari pengedar Shaklee kawasan Ipoh ni? klik je kat 0175604426 ni tau.. wasap cepat sikit respon berbanding benda lain.. hahaha.. ok bye!