short escape ke Janda Baik, Pahang - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 5 October 2017

short escape ke Janda Baik, Pahang

      assalamualaikum.. apa kabo kawan2 pembaca ibuElly? alahai tak sempat nak menulis panjang kat blog ni.. nak tulis guna fon tak sedap..😆

ok 2 minggu lepas ibuElly sekeluarga bershort escape ke Janda Baik .. somi ibuElly la yg nak sangat pegi sana tu.. katanya sana aman dan damai lagi menyamankan.. memang ye pun, keliling hutan je semua tau.. siap ada sungai kat homestay2 tu.. tapi kami tak ambil la hostel gituu.. sebab penuh dah time tu..

Tempat lepak ktorang

      kami plan mengejut je.. Sabtu tu pukul 3 kol homestay tempah bilik, puku 3.30 gerak.. sebab kami laki bini ni besenya kalau plan dari awal memang susah sangat nak menjadi plan tersebut.. kahkahkah.. atenye, baik mengejut je, seronok tau!

      kami duduk dekat PONDOK IMPIAN ni je.. masa kami sampai macam sunyi je..takde sape pun.. tapi bila malam nahhh!! penuh parking sampai takleh keluar.. rupanya ada sekali krew2 penggambaran mai buat shooting kat Janda Baik ni haa... tapi tak nampak pulak sape pelakonnye.. ahhh kami tak kisah sangat pun, kami datang nak rehatkan minda la!

Pintu masuk

Halaman depan homestay ni.. Besar rumah ni, shoot filem pun boleh. .

Laman homestay tempat ktorang stay haritu

Luar bilik ktorang

Nyaman sekali dongg! 

      kami ke sana 2 hari 1 malam je.. kata plan mengejut kan.. so takde la stay lama2 sangat pun.. hehe.. sungguhpun kami bercuti, vitamin tak lupa tau! baik kami laki bini mahupun anak2.. semua ibuElly sediakan vitamin supaya nanti bila balik takde la sorang2 berpenyakit.. alhamdulillah walaupun keadaan sejuk anak2 ibuElly steady je demam ke selsema ke memang takde.. Isnin tu iskandar boleh la pegi sekolah macam biasa..hehe

Ke mana saja vitamin Shaklee tak tinggal tau! 

      kat Janda baik ni kami tak berjalan ke luar sangat pun.. pusing2 dalam janda Baik tu je.. dalam kawasan Janda baik je pun ade aktiviti yang kita boleh buat.. kami tak naiklah ke Genting bagai tu..hari pertama tu kami sampai dah malam, so pusing2 cari tempat makan jela.. tempat makan tak risau sebab banyak kedai2 makan area sini..best!

Sedap sangat nasi lemak sambal hijau ni! 

Alhamdulillah, time makan kat luar memang ibuElly boleh makan dengan tenang.. 😝 deme bergayut kat ayah je.. Kihkih

      hari kedua iaitu hari Ahad, kami still pusing2 dan cari port2 mandi yang menarik.. sini sungai banyak tau. tambah kalau homestay yang memang dekat2 ngan sungai, wahh bangun je dari tidur terus terjun je!! Actually dekat depan sikit daripada homestay yang kami duduk ni pun ade sungai.. tapi cetek dan banyak batu.. budak2 jela yang mandi, kami tengok je..😁

Sungai depan homestay

Ayah deme ke mana saja kete tak penah tak belai

Excited mandi! Sejuk yakmat! 

     somi kata nanti2 nak repeat lagi Janda Baik ni.. katanya nak tempah bilik yang depannya ada sungai tu.. apa2 jela somi oiii asalkan awak tu ade masa free.. beliau semedang je bz dgn koje.. kami anak2 dan isteri ikut je mana awak nk pegi,,😎😎

Aktiviti ayah dan anak

Deme je naik.. Ibu tunggu adik tido dalam kete

Homestay yang somi nak cuba bila repeat nanti.. Best tau bukak pintu je nampak sungai! 

      alhamdulillah, sungguhpun kami berjalan sakan order tetap masuk alhamdulillah.. sama naik je Shaklee dan juga Cosmoderm waktu tu.. hihi.. ni lah dikatakan sambil berjalan pun duit masyuukkkk!

korang boleh contact ibuElly kat no ni 0175604426 atau like page fb ibuElly ni kalau nak beli Shaklee & Cosmoderm tau.. 

Shaklee - Pengedar Shaklee Ipoh
Cosmoderm - Cosmoderm IPOH 

No comments:

Post a Comment