dalam pantang, tapi nak kekal cantik dan cergass? 😎 - IBU ELLY SHAKLEE

Thursday, 2 November 2017

dalam pantang, tapi nak kekal cantik dan cergass? 😎

      Assalamualaikum korangg.. Alhamdulillah ada lagi yang sudi baca perkongsian ibuElly kat blog ni haa.. Harini fefeling macam dalam pantang, sebab konon November ni nak mula lah program KURUS & SIHAT  kononnya, tapi emmm taktau lah! Hobi makan, tapi ada hati nak kurus!

      Sebab ibuElly rasa dalam pantang je badan slim sikit, lepaihhh tu ke lautan Hindi peginya! Takpe lah nak, kita buat pelan² ye, biarlah sikit janji konsisten gituuu!

      IbuElly nak cite pasal vitamin yang bagus diambil masa dalam pantang. Ikut korang sebenarnya nak amek FULL SET atau SET ASAS je.. Dua² pun bagi manfaat terbaikk pada ibu², usah khuatir!

Antara Vitamin Shakler yang ibu² boleh amek adalah : 

1) SUSTAIN RELEASE VITAMIN C
- yang ni memang ibuElly sarankan tak kisahlah ibu hamil ke, berpantang ke, anak dara ke, untuk cuba vita C ni! Vita C ni kalau korang nak tau, banyak manfaat dan khasiat tersembunyi yang kita tak tau! IbuElly sendiri pengamal tegar vita C ni sejak setahun lepas! Apa manfaat lain vitamin C ni lagi eikk?

🌹 merangsang pembentukan kolagen yang merupakan sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan
🌹 menghalang otot menjadi lembik akibat proses bersalin
🌹 mempercepatkan penyembuhan luka, kulit kering, ruam dan kulit kasar
🌹 meningkatkan SISTEM IMUN, elak demam dan seram sejuk ketika dalam pantang
🌹 mengandungi ANTI OKSIDA yang merangsang pengeluaran T cells untuk melawan sel² kanser
🌹 mencantikkan kulit
🌹 melambatkan penuaan
🌹 menyekat PEMBETUKAN JERAGAT
🌹 memperbaiki imsomnia, stress dan elak MEROYAN
🌹 mengekalkan kolestrol sihat

Ni pun ibuElly rasa sikit je ni. Ada banyakkkk lagi yang kita tak tau sebenarnya.. Ni apa yang tercatat dalam buku jela yang ibuElly boleh satukan di sini.. Kome jugak boleh google sendiri ehh nanti.. 🤗

2) OSTEMATRIX  
- kedua yang bertakhta di paru-paru ibuElly ni haa.. Best sangat Oste ni (nama manja) sebab selain untuk atasi lenguh-lenguh dan sakit² badan, ia juga mampu melawaskan!  Ramai customer ibuElly TAK PERNAH lagi kecewa dengan Oste ni tau.. Setiap kali repeat order, mesti nak 2! Manfaat lain Oste ⤵⤵

💪 menguatkan tulang
💪 memperbaiki kekejangan dan kebas²
💪 meringankan stress
💪 memperbaiki masalah haid
💪 pengalkalian tubuh
💪 memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
💪 mengandungi bukan hanya kalsium tetapi VITAMIN D, MAGNESIUM, ZINC, BORON, MANGANES dan KUPRUM

Tengok, bukan setakat ada kalsium aje tau! Ada sekali Vitamin D yang MEMBOLEHKAN KALSIUM DISERAP DENGAN EFEKTIF OLEH TULANG KITA!  Sebab menurut pembacaan ibuElly sebelum ni, KALSIUM semata-mata tak bagus juga untuk tulang dan badan kita.. Alahhh, tak hengat apa kesan dia! Jadi korang takyah ragu² lagi dengan kandungan lain Ostematrix ni, bukan sekadar Calci-yum! 

Best sangat sebab sebotol boleh tahan 6 bulan! 

Kecil² cili padi Oste ni.. Macam² kebaikan boleh kaut! 

      Namun, yang ibuElly cite ni hanyalah SET ASAS  je tau.. Ada je yang full set, nanti ibuElly cite yang tu.. Set asas ni sesuai bagi ibu² yang ada bujet sederhana tapi nak kualiti premium! Aet asas ni untuk sejenis makhluk yang tak suka telan banyak² pil pun ye jugak.. Hahahahahaha.. 

      Jangan marah ahh Cik Salmah, kalau marah nanti kena jual! 😝😝 ok rasa clear tak dengan penjelasan ibuElly ni? Kalau ada banyak lagi nak tanya, boleh ramas² keypad henfon tu untuk dail no ni 017-5604426 tau,.. For sure ibuElly akan layan korang sebaiknya! 

      Korang pun boleh scroll page Shaklee ibuElly di Pengedar Shaklee Ipoh atau scroll ig Shaklee, @elifaismail. Feel free la to follow semua tu ye.. Tak luak pun masa ketik like/follow kan.. 🤗🤗

Babaiiiii!!!!

No comments:

Post a Comment