Tips Hadap kulit Breakout πŸ˜‡ - IBU ELLY SHAKLEE

Wednesday, 15 November 2017

Tips Hadap kulit Breakout πŸ˜‡

Masya Allah, baru datang ni haa mood nk berblog. Sat² hilang sat² dia datang. Adoii parah mak nak. Kome rindu ibuElly tak ni? IbuElly ade je haa, dok aktif je kat Elifa bt Ismail (pesbuk) ibuElly tu. Ig pun aktif jugak, jemput lah follow @elifaismail dan @cosmodermpersonalcare.

      Kadang ibuElly banyak sangat benda nak cite dalam blog ni, tapi nauzubillah MALAS bebeno kome! Padahal kelas tuisyen takde banyak sangat pun, budak² dah cuti semua. Jadi ibuElly agak renggang la sikit. Taktau la apa yang di busy kn sangat tu πŸ™„

      IbuElly nak cite ni baru² ni kan somi asyik puji je kulit ibuElly dah licin dan cantik daripada dulu πŸ˜‡πŸ˜‡ sampai tersekat sore ibuElly di skala enam bila mengenangkan bait² perkataan yg keluar dari mulut beliau. Sungguh padu sekali sore somi ibuElly dok memuji #ibuElly masa tu! 😜😜

      Yela, ko apa tau. Seksa tak seksa nya ibuElly menanggung derita dan malu dulu². Sampai ibu dan kak ipar pun tegur awat kulit lagu tu. Awat keluar lagu Sudirman bukan keluar lagu Mas Idayu. 😒 tapi berkat kesabaran dan kekonsistenan ibuElly ni, alhamduliah dapat balik kulit sihat secara perlahan-lahan. (ko nak cantik cepat, haa sila pakai balik produk penuh merkuri tu, aii tak larang 😏)

      Dengan Shaklee dan jugak Cosmoderm, masya Allah bergetar la pankreas ibuElly ni hari² sebab seronok sangat dengan keadaan kulit skang tau! Meh sini nak kongsi TIPS HADAP KULIT BREAKOUT.
  1. Tak usah didihkan nafsu sangat nak cuba itu ini, fokus rehatkan kulit dulu. Biar je jerawat, nanah bagai nak keluar berjemaah.
  2. Guna tuala yang berbeza untuk badan dan muka
  3. Seelok-eloknya, cuci muka hanya dengan air suam sahaja
  4. Keluar rumah, guna pelembap dan SUNBLOCK BEBAS MINYAK (halang jeragat) 
  5. Minum air masak secukupnya
  6. Boleh juga sapukan ALOE VERA setiap malam ke muka
  7. Boleh cari ubat jerawat di farmasi untuk kurangkan radang, ibuElly guna Dalacin-T dulu. 
  8. Lepas sebulan atau 2 bulan, haa boleh dah survey skincare lain yang sesuai. CARI KAT DRUGSTORE JE TAU! 
haa, tu yg ibuElly amalkan sebelum tukar ke skincare baru. Tobat lahum la takmo guna skincare merapu dah! Biarlah lambat pun, asalkan selamat ye dakk. IbuElly pun amalkan vita C & vita E Shaklee  sebelum beralih balik ke Cosmoderm ni. Rawat dalaman dulu, lepas tu baru intai balik skincare sesuai.

      So far alhamdulillah, kulit dah ok sgt brbanding dulu. Dah boleh tarik nafas lega dah bila anak² pn asyik nk kiss dan main cubit² pipi je. Dulu deme tak berani, sbb muka ibuElly banyak merah² & darah² 😭😭 kena sabar je tau.

Supplemen Vita E, tahan 4 bulan. Sangat bagus untuk pudarkan parut

Ni lagi tak ngagak, 6 bulan kot tahan

Ni utk sapuan luaran, gabung dua² produk ni mmg torbaikk! 

      Korang jangan xtau, ibuElly jual produk Shaklee dan Cosmoderm ni. Takde buat ape jemputlah like page Pengedar Shaklee Ipoh dan juga Cosmoderm IPOH tau. Jangan malu²!

No comments:

Post a Comment