Wahh, tak payah berbelanja lebih untuk ke Korea! 😱 - IBU ELLY SHAKLEE

Tuesday, 28 November 2017

Wahh, tak payah berbelanja lebih untuk ke Korea! 😱

      Adik ibuElly memang tau je port makan best. Mengundang tau kakak dia yang memang gemo makan ni. Baru² ni kami layan makanan Korea pulak. Makanan Korea kat Malaysia? Not a big deal anymore!

Jom layan gambar dulu lah :

Ni nama dia ' Bulgogi chicken ' apa tah. Pedas merecik bak angg! Yang ni satu set ni dalam rm15.60 kot kalau tak silap

Feeling sangat tau! Ngan sudu panjangnya! 😝😝

Ni paling favourite. Gimbap! Ni pun sama berbelas ringgit, tapi tak sampai rm15 pun. 

IbuElly pegi ngan adik. Cadang nak beli buku je kat Popular. Tapi adik ajak pulak. Katanya baru je bukak dalam IPOH PARADE nun. Alang² kan, terus singgah la. Hehehe. Nama kedainya Myeong dong Topokki  .

      Menu utamanya topokki tu la. Ala, bahasa pasarnya SPICY RICE CAKE. Atau kek beras. Yang kat sini tak berapa merecik la ibuElly rasa. Ada satu lagi spicy rice cake sedap. Adik ibuElly belikan. Dalam Parade jugak kedainya, tapi bukan kedai makan macam ni lah. 

Ni haa rice cake nye. Memang pedas. Ni tak ingat berapa. 

Air ni namanya honey lemon. Sedap, bergas sikit. IbuElly minum green tea kosong je. Ni pun dalam rm5 lebih je

Harganya bagi ibuElly tak mahal sangat la. Standard la belas-belas ringgit semangkuk untuk nasi tu. Yang lain tak rasa lagi. In shaa Allah lain bulan la. Haha. Bagi ibuElly, out 5 stars, ibuElly bagi 4.5 bintang. Tempatnya SELESA & SEJUK sangat! Jangan risau ye, restoran ni HALAL tau. 

Ni haa alamatnye. 


      Memang feeling macam kat Korea la. Walaupun haku tak tau pun macam mana sejuknya kat sana. Hahahha. Kedai ni dalam IPOH PARADE, tingkat 2 ke 3 tah lupa dah. Signboardnya beso gedabak wei. Kome akan jumpa jugak nanti. 

      Tulisan dia dalam warna merah, tertulis MYEONG DONG TOPOKKI. Konfem jumpalah! Haa kome kalau datang Ipoh WAJIB terai. Bagi kome yang memang hantu Korea tu kan. Hahaha. Tak dapat pegi, fefeling je pun jadi lah!

      Korea ni yang ibuElly terliur sangat makanan dia je. Macam pemandangan ke tempat ke dalam Malaysia pun ada je rasanya. Takpelah, tak dapat pegi pun dapat rasa ala² macam kat sana pun jadi! Hahahaha! 

Ok selamat mencari dan menjamu selera! 





No comments:

Post a Comment