Item yang perlu bawa kalau selalu travel! - IBU ELLY DI SINI

Thursday, 15 February 2018

Item yang perlu bawa kalau selalu travel!

Assalamualaikum korang

Masya Allah sibuk minggu ni. Anak masuk wad pulak. Paru-paru dan darah dijangkiti kuman. Alhamdulillah tak teruk. Sebab cepat bawak ke hospital.

      IbuElly dah 4 hari di hospital Pantai ni haa. Letih sebab duduk wad keje nak terlepek je. Haha. Kat umah ade jugak buat zumba dan exercise. Berpeluh sikit. Dok wad ni memang bersenang-lenang sungguh!

     Sungguhpun dok lam spital lama, ibuElly tetap tak lupa. Tak lupa bawak Cosmoderm dan Shaklee lah! Yela, dah biasa kot buat hari-hari. Takkan kerana warded di hospital, terus tinggal semua tu pulak kan!

Serum takde, dah bagi ibu. Nanti kita bukak baru

Disebabkan ibu kepada ibuElly pun terpegun dengan kulit ibuElly baru-baru ni, ibuElly pun bagi lah SERUM merah yang baru bukak tu kat ibu. Sebab masa tu stok dah habis semua. 

      Kena tunggu stok sampai baru boleh bagi ibu. Lama la pulak. Tu yang bagi terus ibuElly punya yang baru bukak tu. 

     Untuk Shaklee pulak, ibuElly bawak HERB LAX, LECITHIN & VITA C  buat bekalan kat sini. Tu pun tak makan dah 2 hari. Lepas tu mintak somi bawakkan dari rumah semua vitamin tadi. 

      Yela, tak boleh tahan wei. Tak makan vitamin TAK BOLEH nak membuang! Sebab ibuElly kurang minum air masak kat sini. Yela, wad ni sejuk wehh! Tak gamak nak minum banyak, konfem ke tandas je keje. 

      Alhamdulillah, malam tadi telan lecitihin dan Herb Lax, pagi ni membuang dengan jayanya! 2 kali pulak tu! Kalau tidak jenuh la parasit semua berkerak dalam usus ni wei. IbuElly memang tak boleh kaalu tak membuang sehari. Rasa tak keruan! Hahaah

      Anak ibuElly ni masuk dari Isnin malam lagi. Now dah khamis. Adeh da lah cuti Chinese New Year ni. Banyak aktiviti yang family dah plan. Tapi nampak gayanya memang kena mereput kat umah jela. 

      Doc dah pesan jangan asyik keluar sangat, udara tak bersih. Puncanya sebab demam dia la on off dah 4 hari. Tu yang bila suhu naik mendadak ibuElly terus bawak ke hospital. Kang jadi benda lain pulak kan. Tapi alhamdulillah sebab bawak cepat, takde yang serius pun. 

      Alhamdulillah, dalam dok lam wad pun. Ada juga customer bank in untuk beli barang. Terima kasih la ye sudi bermuamalah dengan ibuElly. Allah saja yang dapat balas budi! 

No comments:

Post a Comment