Gla Complex untuk Keputihan?? - IBU ELLY DI SINI

Tuesday, 13 March 2018

Gla Complex untuk Keputihan??

Biasa tak alami KEPUTIHAN ni? Ke rasa macam, ' Emm, tak penah tau pun. ' ?

      Keputihan ni boleh jadi pada bila-bila masa je. Masa hamil, aktif, tak aktif. Kadang kalau kita terlalu aktif dalam satu-satu hari pun boleh menyumbang kepada keputihan.

      IbuElly pun penah kena. Masa hamilkan Dahlia la paling teruk rasanya. Gatal-gatal, tak selesa, berdarah-darah (sebab garu), dan berbau.

      Ish ish, sangat tak selesa tau! 😣 Nak kua umah pun rasa tak best, pakai baju pun rasa tak kena, kalau boleh taknak buat pape.

      Keputihan ni kalau tak dibendung, teruk tau korang. Ni ibuElly nak share suplimen Shaklee yang SANGAT BAGUS  untuk keputihan! 💪

1) Gla Complex



Gla ni memang KAWAN BAIK semua wanita di luar sana tau! Bukan setakat keputihan je dia boleh hilangkan.

      ibuElly pun amalkan Gla ni masa kulit breakout teruk dulu. Upline ibuElly kata Gla nii ada kandungan Vitamin E yang boleh bantu pudarkan parut, seimbangkan hormon dan  jugak bantu untuk kawal kolestrol dalam darah.

      Gla Complex ni jugak bagus untuk kawal gula dalam darah t au. ada satu lagi suplimen yang lebih kurang sama macam ni, pun bagus untuk orang perempuan jugak, Kalau korang penah dengar, EPO yakni Evening Primrose Oil. 

      Haa Gla ni lebih kurang sama la functionnye macam EPO tapi kandungannya lagi tinggi dan pekat. Makanya ia lebih bagus dan lebih efektif dalam menangani masalah berkaitan kewanitaan.

Selain tu, apa lagi fungsi Gla ni ye?

Herba tradisi yang dipercayai - Borage merupakan herba kegemaran orang Barat kerana ia boleh MERAWAT UKSER, MENGELUARKAN VIRUS, MELEGAKAN KELESUAN, MEMBERSIHKAN KAHAK, MERINGANKAN KEBAS URAT SARAF dan MENINGKATKAN STAMINA

Mengawal selia Estrogen dan Testosteron - GLA mmebentuk prostaglandin untuk MENGAWAL SELIA HORMON LELAKI dan WANITA, MEMPERBAIKI SIMPTOM PMS seperti KESAKITAN, MOOD SWING, RETENSI AIR dan SAKIT PAYUDARA

Melambatkan Menopouse - pengambilan jangka panjang akan melambatkan PENUAAN, MENGETATKAN UTERUS, MEMBERI TONE kepada uterus untuk kulit lebih muda

Memperbaiki Prostatomegaly - memperbaiki masalah prostat lelaki dan MASALAH KERAP KENCING

Memperbaiki Inflamasi Kulit - mengurangkan ECZEMA, ALERGI, KEGATALAN, KULIT KERING, MEMPERBAIKI BINTIK PENUAAN, TINEA, KURAP. Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi daripada RHEUMATISMA, ARTRITIS

Menentang kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang sel tumor dan kanser

Menghalang Komplikasi Diabetes - merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dalam darah yang tinggi

Menghalang Tekanan Darah Tinggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi,mengelak masalah jantung seperti  arterioklerosis dan myocardial infraction

      Haa, bukan saja LELAKI dan WANITA boleh amalkan GLA COMPLEX ni. IBU HAMIL pun boleh amalkan tau. Maklumlah masa pregnant kan kita lebih cenderung untuk dapat KENCING MANIS la, DARAH TINGGI la danmacam-macam lagi penyakit lain,

      Tapi yang peliknya, masa hamil je macam tu, Lepas bersalin takde ape dah. Hehehe.Ok ibuElly dah terangkan sedikit sebanyak pasal Gla Complex ni, korang yang berhajat nak ikhtiar dengan Gla untuk masalah korang, boleh je roger ibuElly tau.

ni ibuElly tinggalkan no telefon, 0175604426 so boleh je wasap bila bila masa tau. Jangan lupa jugak ollow ig ibuElly, elifa_ismail dan like page fb ibuElly Pengedar Shaklee Ipoh tau. hehehe.tatatatatata....

No comments:

Post a Comment