Boleh ke campur-campur pakai produk Cosmoderm ni? - IBU ELLY DI SINI

Friday, 1 June 2018

Boleh ke campur-campur pakai produk Cosmoderm ni?

      Assalamualaikum.

Nak raya ni korang dah siapkan persiapan raya ke? Baju je? Kulit muka tu taknak kasi upgrade ke? Takkan tiap-tiap tahun nak sama je kan?

IbuElly, saya pakai yang hijau je selama ni. Boleh ke saya nak pakai yang kuning ke merah ke? 

      Asal pulak tak boleh? Selagi masih dalam brand yang sama, takde masalah kalau korang nak campur pun. Sebab apa?

      Sebab, setiap produk Cosmoderm ni berbeza fungsi memgikut siri masing-masing. Jadi sebab tu untuk masalah berbeza, korang boleh je campur-campur guna produk Cosmoderm ni.

      Yang penting sesuai dengan jenis kulit korang. Contoh macam ibuElly, asalnya guna set anti jerawat Tea Tree Oil (hijau) je untuk masalah berminyak dan berjerawat.

      Lepas sebulan bila kulit dah ok, ibuElly mula berjinak-jinak dengan siri yang lain sebab nak cari penyelesaian untuk pudarkan parut pulak. 

     Makanya, tu yang ibuElly cuba item dari siri KUNING dan juga MERAH. IbuElly pun dah tanya pendapat konsultan Cosmoderm, takpe kalau campur-campur pakai. Sebab masih dalam brand yang sama. Bahan yang digunakan  kebanyakannya sama. Jadi in shaa Allah sesuai je untuk semua.

Sebagai contoh macam yang ibuElly guna dah nak hampir setahun ni :


Krim dah nak setahun. Minyak baru 15 mei aritu. Sebab minyak 30k ni tak penah try lagi 😬


See, ada merah dan kuning. Yang ni memang item yang ibuElly guna tau. Tu suar jean somi. Hahahha


IbuElly guna set ni dah nak setahun dah tau

      Nampak macam banyak kan? Tapi ada la urutan pakai dia. Bukannya kena tonggeng semuanya skaligus. Kalau skaligus mau menjerit kulit korang.

      Best sangat guna Cosmoderm ni sebab MAINTENANCE RENDAH SANGAT! Maunye tak, macam set jerawat tu rm80, tahan sampai 2-3 bulan tau! Gila tak jimat?!

      Serum merah tu pulak harga rm69.90 tapi ibuElly guna sampai 3-4 bulan! Mana ada serum murah pastu tahan lama woii? Tambah ibuElly agen pulak, lagi lah murah weh!

      Memang tak menyesal sangat cuba tau. Dalam banyak-banyak skincare yang ibuElly penah guna, Cosmoderm la yang paling tahan lama. 


Yeayy, raya tahun ni no more parut!

Bulan Jun 2018 genap SETAHUN bersama Cosmoderm! Cosmoderm dah banyak bantu masalah kulit ibuElly. Korang pun boleh dapat kulit cantik dan flawless dengan Cosmoderm. Nak ibuElly guide? ⤵️⤵️

No telefon : 017-5604426
Facebook page : Cosmoderm IPOH
Facebook personal : Elifa bt Ismail

No comments:

Post a Comment