Cosmoderm halal ke? - IBU ELLY DI SINI

Saturday, 21 July 2018

Cosmoderm halal ke?

      Assalamualaikum korang. Ada yang rindu ibuElly ke? Heheehehe. Sori la wehh. IbuElly kena chicken pox 2 minggu lepas.

      Eleh alasan je kan takleh nak update blog. Hahha. Sebelum tu, ibuElly nak wish HAPPY BIRTHDAY TO COSMODERM yang ke-17 tahun! Tak sangka dah 17 tahun umur Cosmoderm kesayangan korang dan ibuElly kan?


      Opsss pada korang yang still tak tau, Cosmoderm ni halal, BUATAN MALAYSIA dan BEBAS PARABEN,SLS,SLES serta BAHAN KIMIA MERBAHAYA! Haa best kan? Nampak macam produk international je sebab jual kat farmasi, Watsons, Guardian kan? Padahal produk Malaysia kot!

      Pada korang yang memang tercari-cari produk penjagaan kulit yang HALAL, haa boleh sangat la consider Cosmoderm ni as skincare baru korang. Selain halal, Cosmoderm ni juga harganya sangat berpatutan tau! 

      Tak mahal sangat la bagi ibuElly. IbuElly pernah guna skincare yang mahal jugak macam Cetaphil. Memang bagus Cetaphil tu, tapi tak mampu nak maintain bulan-bulan. Kahkah! Mahal sangat la bagi ibuElly. So ibuElly bertukar ke Cosmoderm. 

      Dah la asalnya ibuElly salah beli. Hahaha. Beli yang tak sesuai ngan jenis kulit. Yela cerdik sangat, dah beli baru tanya konsultan Cosmoderm. Sebelum beli taknak tanya, main google sendiri je kan. Haaa melayang dan terbanglah duit yang kusayang-sayang sangat tu! 😆

      Alhamdulillah produk Halal memang sesuai ngan kulit ibuElly. Alhamdulillah akhirnya ibuElly jumpa produk penjagaan kulit untuk muka, badan dan intim yang super awesome bagi ibuElly! 😋😋


Alhamdulillah, set ni dah setahun bersama ibuElly 😃


Untuk badan, best tau weh. Lembut gila kulit badan lepas guna ni


Ni pun untuk mandian. Wangi nak meninggal!


Yeayyy, raya tahun ni BEBAS PARUT!

      Ni sebahagian je tau produk Cosmoderm yang ibuElly guna. Boleh dikatakan hampir semua produk Cosmoderm ibuElly dah try, kecuali set skincare warna biru. Biru biasanya untuk kulit sensitif dan terlampau kering. So memang ibuElly tak amek port sangat la yang biru tu.

      Untuk skincare, ibuElly guna hijau, kuning dan merah. Babe, takpe ke campur-campur? Takpe weh selagi masih brand yang sama. Jangan khuatir, kalau nak lagi berkesan produk korang tu, haa korang boleh beli kat Cosmoderm IPOH (page fb) ataupun kat ig ibuElly, cosmoderm_personalcare . 

      Mana-mana pun boleh. Nak wasap terus pun boleh wehh. Ni nombor telefon ibuElly, 017-5604426 . Lagi senang kan? Hehe

      So, Cosmoderm is calling for all of you that keen to search for halal brand (skincare, bodycare, eye care and hygiene care). So don’t wait till tomorrow! Ask me now! Wahhh gituu!

No comments:

Post a Comment