Arghhhhh bestnya travel!! - IBU ELLY DI SINI

Thursday, 27 December 2018

Arghhhhh bestnya travel!!

      Assalamualaikum semua.

Alhamdulillah, ingat lagi ke kat ibuElly ni? Heheh. Rasa dah lamanya tinggal blog ni. Sebab sibuk sikit hujung-hujung tahun. 

      Ni pun kurang sibuk ngan kelas sebab husband dah cuti kan. Jadi relaks la sikit. Sebab husband rajin ajak berjalan. Hehehe. Alhamdulillah, bila hujung tahun ni baru lah merasa nak jalan jauh-jauh. Sebab masa tu je husband cuti.

      Paham-paham la bila nak pi holiday ni, mesti nak berangkut barang mandi semua skali kan? Tapi jenuh la nak bawak banyak-banyak penuh luggage kan? Haa ibuElly ada idea!

      Apa kata korang sumbat je Travel Set Cosmoderm ni dalam handbag?? Ye wak, dalam handbag pun muat. Dah la BELI 3 PERCUMA 3 tau! Betul lah wei, tak caya pulak. Dalam set ni korang akan dapat sabun mandian Tea Tree Oil, Losyen badan Tea Tree Oil dan juga krim pelembap vitamin E 3000 iu. Tu yang sepatutnya korang dapat. Yang PERCUMA tu korang akan dapat cleanser, bb cream dan juga tuala muka Cosmoderm.




      Please eik jangan mintak sample macam-macam. Dalam set travel ni item sample dia random tau. IbuElly sendiri tak boleh nak request kat hq nak letak item apa dalam set ni haa. So bersyukur ye nak apa yang bakal korang dpat kalau beli nanti set ni. Hehe.

      Tapi tu lah ada 6 benda ni jela. Shampu takde. Memang Cosmoderm takde keluarkan shampu lagi setakat ni. Heheh.



Meh IbuElly nak terangkan sikit pasal item dalam set Travel ni haa :

1) Sabun Mandian Tea Tree Oil (80ml)
Sabun ni sesuai untuk kulit badan yang berjerawat dan berbau tau. Gel mandian ni memnag pekat sangat-sangat. Pakai sikit pun dah boleh cover satu badan (kalau pakai span tu). Haa, ibuElly guna satu picit je sabun mandian ni haa. Kalau yang besar 500ml tu, sebulan lebih tahan tau. Best sangat sebab JERAWAT BADAN ibuElly ni dah takde dah tau. kalau tak dulu pantang berpeluh mesti ada punya ruam-ruam dan jerawat belakang badan ni haa.

2) Magic Body Lotion Tea Tree Oil (30ml)
Yang ni serius best! Kulit badan jadi sejuk dan berangin je bila sapu tau. nak-nak pulak lepas mandi dengan Sabun mandian Tea Tree Oil tadi haa. Perghhhhh! rasa macam kena tabur salji atas badan ni tau! Yang best lagi losyen ni boleh juga membantu mengelakkan gigitan nyamuk dan serangga masa kita pi bercuti tu nanti.

Bukan tu je tau. Losyen ni jugak bertindak sebagai deodoran semulajadi untuk kulit badan. Kira macam untuk kurangkan bau badan tu laa.

3) Krim Vitamin E 3000 I.U (30ml)
Krim ni ada kandungan antioksidan yang tinggi untuk lindung kulit daripada cuaca panas yang terlalu kering! Maklum la kalau macam kulit ibuElly ni, memang tak boleh kalau berubah tempat. Mesti naik ruam la, jadi kering la,kulit kasar la. Jadi krim ni memang sangat membantu tau.

Selain tu, kalau korang tetiba kena SUNBURN pulak, krim ni jugak la penyelamat! Sapu je krim ni kat kulit muka untuk sekatakan balik tona kulit, meredakan sunburn dan juga boleh pudarkan parut! Jangan main-main dengan produk Cosmoderm ni. Semua masalah dia kasi setel tau!

      Yang lain tu nanti bila korang beli, baru korang tahu apa yang korang akan dapat. Tuala muka tu dah confirm la. Cuma pencuci dengan bb cream tak pasti dapat yang hijau ke kuning. Tapi jangan risau, memang total korang akan dapat 6 barang tau!

      Dia siap letak dlam beg lutsinar lagi. Means sumbat terus je beg tu dalam handbag atau luggage. Tak payah nak bubuh satu-satu guna plastik lain. Sebab tu la Set Travel ni LIMITED EDITION tau. Sebab dah ada semua dalam tu kecuali shampu. Haaa gituuu!

Kalau korang berminat nak dapatkan Set Travel ni, boleh je roger ibuElly kat semua media di bawah ni :

Nombor telefon : 017 560 4426
Facebook page : Cosmoderm IPOH
Instagram : cosmoderm_personalcare
Facebook personal : Elifa bt ismail

No comments:

Post a Comment