Rimas kulit badan terlalu kering! - IBU ELLY DI SINI

Wednesday, 24 April 2019

Rimas kulit badan terlalu kering!

      Hai korang, sihat ke? Sedar tak sedar April dah nak sampai ke penghujung dah. Tak lama lagi nak masuk Ramadhan kan? In shaa Allah, moga kita ditemukan lagi dengan Ramadhan Karim. Aamiin.

      Tak lama lepas tu nak raya pulak. Time raya, kita lebih banyak di luar berbanding di rumah. Lebih banyak berpeluh berbanding hanya rileks di rumah.

      Bila kulit badan terlalu kering atau tegang, tu yang senang mengelupas, naik gatal-gatal dan badan jadi tak selesa.

IbuElly jenis kulit berminyak. Baik muka atau badan. Kulit berminyak ni lain pulak fe'el nya. Kulit cepat berpeluh, senang naik jerawat badan, senang berbau. Tapi jangan risau, untuk itu ibuElly dah ada jalan penyelesaian. Kihkih.

      Korang yang rasa kulit badan kering ni. Selalu korang buat macam mana? Hadap je ke? Aduh, tak selesanya macam tu kan?

      Dah alang-alang korang guna skincare Cosmoderm tu, apakata korang guna sekali bodycare dia, set Vitamin E untuk badan (Body Exfoliating Scrub & Body Serum spf 15). Haa, itu diaaa!

      Body serum pun ada spf weh! Jangan ingat untuk muka je ada spf tau! IbuElly dah pernah cuba dah dua-dua ni. Serum badan dia berminyak sikit la sebab ibuElly ni KUAT BERPELUH, sebab tu macam berminyak kot.

      Tapi scrub badan dia ok. Bau lembut sangat!

      Lepas gosok badan dengan scrub, kulit jadi super lembut + wangi sangat! Satu tiub tu 125 ml, rm13.90 aje.

      Bukan setakat lembut kulit, hilangkan bau badan, scrub ni juga kalau korang rajin amalkan, dia boleh pudarkan parut di badan juga tau.

      Lepas mandi, sapu pulak dengan serum badan spf 15 tadi tu, haa lagi la umphhh kesan dia! Tapi biasa la weh, benda-benda macam ni kena konsisten & rajin! Kalau pakai kejap-kejap mana gaya nak hilangnya parut tu?

      IbuElly now kurang berserum badan. Scrub badan tu rajin. Hehehe. Jap nak tunjuk gambar ada tak. Maklong lah, Isnin ritu fon anta repair, data semua dah masuk dalam OTG Pendrive. Tapi bila nak restore balik udah takmau pulak. Emmmm.

      Sat eik nak cari :

Alahai, kedai Shopee je jumpa. Kahkah! 

      Tah bila la nak pergi balik kedai tu minta diorang restore balik data dari pendrive ni haa. Nak keluar tu ya Allah malas yakmat! 

      Dalam Shopee ni pun ada set vita E tu. Haa kejap la ibuElly screenshoot sat eik. 

Haa jumpa pun! 

      Haa ni rupa dia kalau korang nak purchase kat Shopee ibuElly eik. Macam biasa belian rm40  & ke atas, dapat lah FREE SHIPPING! Korang memang suka benda-benda free ni kan? Tau dah! Hihi. 

      Nak lagi senang, korang boleh wasap ibuElly terus di 0175604426 ataupun korang boleh ke instagram, cosmoderm_personalcare atau lagi satu boleh ke page facebook, Cosmoderm IPOH 

      Haa jangan segan-segan la nak contact ke eik. Kalau nak beli terus pun lagi bagus! 🤗🤗😍

Ok babai. Sayang kulit tu. Jangan nak guna produk tak tentu hala tau. 


No comments:

Post a Comment